23. sep
TEMPERATUR: Dommeren fikk høre det fra begge leirer underveis i kampen. Her ligger Stian Teksum nede med kneskaden som sendte kantspilleren ut av kampen.
 
Målløs "krig" mellom opprykksfavorittene
Det ble høy temperatur på banen da serieleder Eidsvold Turn tok imot opprykkskonkurrent Kvik Halden.

Publisert: 25.aug.2018 20:37
Oppdatert: 27.aug.2018 10:56

Som mange spådde før seriestart er det Eidsvold Turn og Kvik Halden som kjemper i toppen av Norsk Tipping-ligaens avdeling 2.

Det var også en hard batalje som utspilte seg på Myhrer i topp-oppgjøret: 

Allerede før tjuefem minutter var spilt hadde hjemmelagets Stian Teksum og Robin Edvardsen forlatt banen med kneskader.

TI MOT ELLEVE

– Det ble en krig, som forventa. For Robin sin del er nok sesongen over. Det er selvfølgelig vanskelig å si nå, men vi krysser fingrene for at det ikke er like alvorlig for Stian, sier Turn-trener Joakim Dragsten.

Fra sidelinjen fikk han se et Turn-lag som for en sjelden gangs skyld ikke greide å bryte ned motstanderen. Selv ikke da haldenserne ble redusert til ti mann drøyt tjue minutter før slutt maktet Turn å utnytte overtaket.

ANNULLERT SCORING

Magnus Tvedte ankom Myhrer i sommer, og spilte her sin første kamp fra start for blåtrøyene.

Den jessheim-bosatte politimannen trodde han sendte hjemmelaget opp i 1-0 rett før halvtimen var spilt, men ble avvinket for offside etter å ha løpt seg fri og satt ballen i nettet.

– Jeg er usikker på om det var en riktig avgjørelse. Den må jeg se i reprise, for jeg føler ikke at jeg var i offside, sier Tvedte.

Han mener poengdelingen er i favør Turn og ikke Kvik Halden, som fortsatt ligger fire poeng bak eidsvollingene.

– De har litt kniven på strupen med tanke på å holde følge, og burde være mer skuffet over poengdelingen enn oss, understreker han.

VENTER PÅ HØSTSESONGENS FØRSTE SEIER

Myhrer-laget, som inntil forrige seriekamp (borte mot Strømgodset 2) var landets eneste ubeseirede herrelag i de fire øverste divisjonene, har fortsatt til gode å vinne etter sommerferien.

To poeng på de tre første kampene av høstsesongen er likevel ingen krise, fastslår Dragsten med ni serierunder igjen å spille.

– Vi leder fortsatt serien med fire poeng, så dette er kun i våre egne hender. Nå er vi ferdig med de verste kampene av høstsesongen. Vi har bra nok kvalitet i laget til at den neste trepoengeren er like om hjørnet, men en skal aldri ta noe for gitt her i verden, smiler trønderen.

Han regner med en bra treningsuke før turen går til bortekamp mot Valdres kommende helg. Opplendingene spilte for øvrig uavgjort mot Lørenskog som jakter ni poeng bak Turn. Dermed er det status quo blant ligaens topp tre etter den 17. serierunden.

Kampfakta

  • Norsk Tipping-ligaen avd. 2
  • Eidsvold Turn – Kvik Halden 0-0
  • Myhrer, 296 tilskuere
  • Dommer: Pål Berg, Furnes Fotball
  • Gule kort: Lars Jørgen Mork, ETF. Björn Berglund, Chinonso Agu, Jiress Suka Suka, Kvik Halden
  • Rødt kort: Chinonso Agu (to gule), Kvik Halden
  • ETF: Peter Rusina - Robin Edvardsen (Robin Hofer Dahl fra 23.), Runar Heggestad, André Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud - Jon Erik Økland, Kristoffer Trandum Nordlie - Markus Furseth, Lars Jørgen Mork, Stian Teksum (Jonatan Teigland fra 19.) – Magnus Tvedte (Piotr Gawecki fra 90.)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no