19. jun
KRITIKK: Frps gruppeleder, Finn Terje Tønnessen, kom med ei kraftsalve mot kommuneadministrasjonen.
 
Maksimum åtte etasjer på Råholt
RÅHOLT. Det bør ikke bygges høyere enn åtte etasjer på vestsida av Trondheimsvegen og maks fire etasjer på østsida.

Publisert: 26.sep.2017 21:41
Oppdatert: 27.sep.2017 11:55

Det ble politikernes enstemmige anbefaling da formannskapet tirsdag kveld behandlet forslaget til kommunedelplan for Råholt. Unntaket er Mostue-eiendommen på østsida av vegen. Der går politikerne for åtte etasjer. Høyre ønsker også høyere maksgrense andre steder på østsida.

Formannskapet endret, som ventet, på rekkefølgebestemmelsene, og anbefaler nå at Bekkedal/Tyskerud skal kunne bygges ut samtidig med Lundsjordet og sentrumsområdet.

Politikerne ønsker også å øke parkeringsnormen til én bil per leilighet.

KRASS KRITIKK

Det som huskes best fra møtet er likevel ikke endringene, men kritikken som ble presentert. For selv om det var stor enighet om planen, kom det desto større kritikk av prosessen.

Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen åpnet med ei bredside mot kommuneadministrasjonen.

– Jeg har fått henvendelser fra fire forskjellige utbyggere. Alt går på at de ikke får kommunikasjon med rådhuset, sa han.

– De føler at de blir avvist. De kommer ikke på banen. Dette er mennesker som ønsker å satse millioner av kroner i kommunen. Hvis vi ikke har tid til å lytte til disse, er det noe fundamentalt galt.

– Vi er langt fra en ja-kommune. De utbyggerne jeg har snakket med, sier de ikke opplever det samme i andre kommuner, sa Tønnessen.

- Vi er heller ikke fornøyde, sa Svein Gustad-Sanner (H).

Han viste til at plandokumentet er på hele 400 sider.

- Har man tenkt noe om høringsmulighetene for dem som ikke setter seg ned for å lese 400 sider med dokumenter, spurte han.

- Vi har en konservativ holdning til hvordan vi møter investorer. Vi må gi rom for dialog og innspill, sa Helge T. Blindheim (H).

- Jeg synes ikke kritikken er berettiget. Administrasjonen har gjort det vi har bedt om, uttalte Gunn Elin Blakkisrud (Sp).

– VANSKELIG Å FORSTÅ

Rådmann Knut Haugestad tar sjelden i bruk store ord, men det var tydelig at han likte kraftsalva for Tønnessen heller dårlig.

– Jeg setter lite pris på generell kritikk. Jeg setter mer pris på konkrete tilbakemeldinger. Det er vanskelig å forstå denne ramsalte kritikken, sa han.

– Jeg skjønner ikke det innlegget jeg hørte. Det som er ja til noen, er jo nei til noen andre, påpekte Haugestad.

– Jeg følte at dette var en dom over en ferdig plan. Men dette er et utkast. Det skal behandles politisk før det skal ut til offentlig ettersyn.

– Her er det en balanse som skal fram i løpet av planprosessen. Dommen bør avventes, konkluderte rådmann Knut Haugestad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no