25. jun
ETTERFORSKER: Politiet, her ved innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt, har iverksatt drapsetterforsking etter at en kvinne ble funnet død i Feiring tirsdag morgen.
 
Mann i 30-årene siktet for drapet
Politiet fikk melding om et trafikkuhell på fylkesveg 33 nord for Feiring tirsdag morgen. De de kom fram sto de overfor en drapssak.

Publisert: 08.aug.2017 21:00
Oppdatert: 08.aug.2017 21:18

Meldinga om trafikkuhellet kom klokken 05.55, og politiet rykket ut til fylkesveg 33 på grensa mellom Akershus og Oppland, ved Skomakerbekken bare noen få meter inn i Eidsvoll kommune. Der fant de en død kvinne. På stedet var også mannen som nå er pågrepet. Han ble kjørt til sykehus for behandling i går.

Mannen er i 30-åra, men den avdøde var formelt identifisert da politiet sendte ut en pressemelding tirsdag formiddag. Politiet er imidlertid rimelig sikre på kvinnens identitet.

Samtidig etterlyser politiet en sølvgrå Ford Focus, og ønsker tips fra vitner som kan ha observasjoner om den.

BRUKT GJENSTAND

Det er ennå så tidlig i etterforskningen at politiet foretar vitneavhør og sikrer bevis.

– Det er skader på avdøde som tilsier at det er brukt en gjenstand. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Det vil videre etterforskning kunne gi oss mer informasjon om, sier Andreas Christiansen, politiadvokat i Øst politidistrikt.

Politiet sperret av fylkesveg 33, med den følge at vegen mellom Minnesund og Gjøvik var uframkommelig store deler av tirsdagen. Årsaken er at krimteknikere hele tirsdag jobbet på åstedet med å sikre spor.

Vegen er nå åpen igjen.

VG skriver tirsdag ettermiddag at kvinnen skal være skutt, dette er ikke bekreftet av politiet.

KJØRT AV VEIEN

Både avdøde og den pågrepne mannen skal ha sittet i samme bil. Den aktuelle bilen skal ha kjørt av vegen, og sto med nesa i grøfta da pressen fikk lov til å fotografere på stedet.

Bilen skal ha kommet kjørende sørover fra Toten, og politiet var også i avdødes leilighet på Lena i går for å sikre spor.

IKKE IDENTIFISERT

En av politiets hovedprioriteter nå er å fastslå identiteten til kvinnen som ble funnet drept. I tillegg til uklart hendelsesforløp, er det også for tidlig å si noe om motiv og eventuell relasjon mellom avdøde og den pågrepne.

– Det må vi komme tilbake til, sier Christiansen.

– Jeg har ennå ikke vært i kontakt med min klient, men jeg har som mål om å snakke med ham i løpet av kvelden og fått signaler om at det er åpning for det, sier forsvarer Per Ove Marthinsen til NTB.

Han regner ifølge NTB med at det blir fengslingsmøte onsdag eller torsdag.

Etterlyser Ford

I forbindelse med etterforskningen etterlyser politiet en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn. Bilen skal ha vært på stedet eller passert mellom klokken 03.00 og 06.00.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha observasjoner av en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved fylkesvei 33 i tidsrommet klokka 03.00 og 06.00 på fylkesveig33. Har du tips i saken, ring politiet, sier Andreas Christiansen.

Ytterligere informasjon ønsker ikke politiet å komme med på det nåværende tidspunkt. En pressemelding er varslet onsdag morgen.

LES OGSÅ: Med to store kriminalsaker på en uke får Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor hjelp til etterforskningen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPERRET: Politiet iverksatte flere vegsperringer langs fylkesveg 33 mellom Minnesund og Gjøvik etter at en kvinne ble funnet drept.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no