16. jul
DØMT. En 23 år gammel mann er dømt for en rekke overgrep mot mindreårige jenter. En er fra Øvre Romerike.
 
Mann lokket jenter i sexfelle via nettet
ROMERIKE. 23-åringen fra Østfold er nå dømt i Øvre Romerike tingrett til fengsel i seks år. Dommen omfatter både voldtekt og sex med barn under 14 år.

Publisert: 24.mar.2017 11:29
Oppdatert: 29.mar.2017 11:06

Saken begynte å rulle da ei 14 år gammel jente fra Øvre Romerike ikke kom hjem fra skolen januar i 2015. Foreldrene hennes fant spor etter henne på hennes mobiltelefon. De forsto at hun var hjemme hos 23-åringen i Moss. Da politiet reiste hjem til mannen, fant de jenta. Hun innrømmet at de hadde hatt sex.

startet da hun var 13

Men det hele hadde startet tidligere, da jenta var bare 13 år gammel. De to hadde fått kontakt gjennom Facebook, og høsten 2014 var de to på telttur sammen. I retten innrømmet mannen at han var klar over hennes alder, men dette stoppet ham ikke for å ha sex med den mindreårige jenta. Han forklarte i retten at det hele var frivillig, noe også jenta har forklart i tidligere avhør. I retten modererte hun dette i sin forklaring.

MANGE JENTER RAMMET

11 jenter ble rammet av mannens seksuelle aktivitet, de fleste fra Østfold-distriktet.

Framgangsmåten skal ha vært den samme. Han opprettet kontakt med de mindreårige jentene via nettet, hvor han også begikk overgrep mot dem. Etter hvert ble møtene fysiske, og han innledet seksuell omgang med dem. I ett tilfelle er han også dømt for voldtekt, noe han ikke har innrømmet.

Saken var berammet til retten i september i fjor, men etter at tiltalebeslutningen ble tatt ut dukket det ytterlige forhold. Derfor ble den utsatt til nå i mars.

Mannen ble dømt til seks års fengsel i tillegg må han betale oppreisning til åtte av jentene på totalt 840.000 kroner.

TATT BETENKNINGSTID

Mannens forsvarer er advokat Nikolai Dericq Paasche. Han sier til EUB at hans klient har tatt betenkningstid.

– Fristen for å anke går ut fredag i neste uke. Min klient har innrømmet de faktiske forhold, uten tiltalepunktet som går ut på voldtekt. Dette ble han likevel dømt for, sier Paasche.

LES OGSÅ: Dømt til forvaring i seks og et halvt år for seksuelle overgrep

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no