22. apr
Snøbrøyter: Torbjørn Stabæk Borhaug brøyter snø, både privat og for Nannestad Bygdeservice.
 
Mannen med det store hjertet får vinterlandskapet på skinner
Mannen med det store hjertet. I time etter time jobber Torbjørn Stabæk Borhaug for at alle skal bli fornøyde i snøhavet.

Publisert: 17.feb.2018 06:00
Oppdatert: 17.feb.2018 09:35

De har vært i vinden i vinter. Snøbrøyterne og løypekjørerne. Som Torbjørn Stabæk Borhaug fra Moreppen i Nannestad. «Alle» har meninger om jobben de gjør. Helst skal de være ute med traktor og løypemaskin allerede før det varsles snø. Kravene fra folk flest er i hvert fall ikke blitt mindre de siste årene.

– Det er nok blitt noen hundre timer i traktor og løypemaskin i vinter, sier Torbjørn.

– De fleste er fornøyde

Han brøyter snø for seg selv og Nannestad Bygdeservice. I tillegg kjører han skiløyper nede i bygda for Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag. Det første får han noen kroner for, det siste er helt på frivillig basis. Slik det har vært de sju-åtte siste årene.

– Vi leser om at folk klager så fælt på dere. Stemmer det?

– Alle vil bli kvitt snøen, men det er ingen som vil ha den. Men vi må jo gjøre av den et sted, sier Stabæk Borhaug.

– Selv er jeg ganske heldig. Jeg jobber stort sett om kvelden og natta, og da er det ingen som er våkne. Du slipper klaging da, humrer han.

Torbjørn har akkurat vært ute en ny runde med løypemaskinen når EUB treffer ham. I vinter kjører han løyper i lavlandet, i områder som Moreppen, Maura og Preståsen.

Han har fått med seg debatten som har gått i mediene. Om høy temperatur, sterke meninger og snøbrøytere som skjelles ut. Selv har han gått klar av det meste.

– Det er alltid noen som ikke er fornøyde. Dessverre hører folk som regel mest om det dem. Men det er mye positivt og mange positive tilbakemeldinger også, sier Torbjørn.

Én gjennomkjøring med løypemaskinen kan ta fem-seks timer. Men det blir aller flest timer i traktoren. For å rydde snø. I vinter har de ikke akkurat vært arbeidsledige med den mest snørike vinteren lokalt siden OL i 1994.

– I fjor var det knapt løyper nede i bygda. I år er det uten tvil ypperlige forhold. Det er til stor glede for mange.

– Hva gir det deg å sitte time etter time i traktor og løypemaskin?

– Det er litt gøy å få til noe for andre, sier Stabæk Borhaug, kjent som en beskjeden kar med et stort hjerte.

– Gjør en Fantastisk jobb

– Torbjørn legger ned mye arbeid, helt frivillig, som løypekjører, sier Ivar Romedal, også han ildsjel i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag.

– Torbjørn står på og gjør en fantastisk jobb for oss. Han er stille og beskjeden som type, men er en uvurderlig kar å ha med på laget. Han er alltid blid og hyggelig, og sier ikke nei, sier Rune Granås, som selv legger ned hundrevis av timer årlig som løypekjører i den samme sammenslutningen.

– Hvor mange timer blir det med løypekjøring for Torbjørn i året?

– Det dreier seg om flere hundre. Som frivillig løypekjører hører man sjelden snakk om arbeidsmiljøloven eller kjøre- og hviletidsbestemmelser, sier Granås.

Tilbake ved Torbjørn Stabæk Borhaug, løypemaskinen og traktoren er det kaldt. Det snør ikke for øyeblikket, men skulle det begynne er karen klar til å rykke ut med sitt gode humør. Det er ikke uten grunn han har et stort smilefjes på låven sin i Moreppen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Løypekjører: I tillegg kjører Torbjørn skiløyper for Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag. I vinter har han ikke akkurat vært arbeidsledig.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no