21. apr
Kan vinne: Kløfta-bonde Marthe Bogstad kan gå helt til topps i konkurransen Årets unge bonde. Hun er blant fem finalister etter at 453 var nominerte i konkurransen.Foto: Magnar Haraldsen
 
Marthe plukket ut blant 453 kandidater og kan bli årets unge bonde
Marthe Bogstads kvaliteter som bonde blir lagt merke til. Nå er Kløfta-talentet klar for finalen i kampen om landbruksprisen Årets unge bonde.

Publisert: 25.okt.2017 11:30
Oppdatert: 24.okt.2017 13:51

– Det er veldig overraskende å være i finalen. Jeg er veldig stolt og ydmyk over at folk har stemt meg videre. Det betyr veldig mye å være nominert til Årets unge bonde. Det at jeg driver gården min på en måte som blir likt og lagt merke til er veldig morsomt, sier Marthe Bogstad.

Bogstad gikk først videre fra den innledende runden av kåringen blant 453 nominasjoner. I semifinalerunden ble den talentfulle bonden blant de fem kandidatene som fikk flest stemmer av det norske folk.

Imponert over bøndene

Kåringen av årets vinner skjer på Felleskjøpets landbruksmesse Bedre Landbruk på Lillestrøm 10. november. En bredt sammensatt ekspertjury har fått oppdraget med å kåre vinneren.

– De nominerte til Årets unge bonde representerer akkurat den typen bønder vi trenger for å møte framtidens utfordringer innen landbruk og matproduksjon, sier Anita Krohn Traaseth, jurymedlem og administrerende direktør i Innovasjon Norge. Hun har latt seg imponere av de unge bøndene. Her er kriteriene for å bli Årets unge bonde:

  • Bonden må være matprodusent.
  • Under 35 år.
  • Et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.

Framtidsrettede bønder

I år ser juryen spesielt etter bønder som driver gården på en innovativ og framtidsrettet måte. Vinneren av Årets unge bonde får 20.000 kroner i reisestipend og avløser for én uke, levert av Norske Landbrukstjenester.

– Juryen har en meget tøff oppgave foran seg. Det er fem sterke kandidater, som alle oppfyller kravene til å bli Årets unge bonde. Det blir nok den som har det ekstra rundt nyskapning, som stikker av med seieren, sier Krohn Traaseth.

Den prestisjetunge konkurransen er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonalds Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og fokusere på produksjonen av norsk kvalitetsmat.

I fjor gikk Mina og Anders Klaseie fra Eidsvoll helt til finalen blant over 400 nominasjoner i den samme konkurransen. I årets jury sitter Anita Krohn Traaseth, Pål Johan From, Per Borglund, Anne Jødahl Skuterud, Hilde Øverby og Tora Voll Dombu. Juryen ledes av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no