16. jun
JESSHEIM: Fra nå av spiller eidsvollingen Martin Trøen for Ull/Kisa. Foto: Ull/Kisa
 
Martin Trøen har meldt overgang til Ull/Kisa
Ull/Kisa og Strømmen er enige om en overgang for Martin Trøen.

Publisert: 03.jul.2018 14:46
Oppdatert: 03.jul.2018 15:01

Spissen har signert en 2,5 års kontrakt, og får draktnummer 10 når han ikler seg de gule og grønne fargene.

ETTERTRAKTET

Ifølge Ull/Kisas nettside er det en dårlig skjult hemmelighet at Ull/Kisa Fotball har forsøkt å hente Trøen i flere år.

– Etter halvspilt OBOS-liga lyktes vi nå med å få spissen som hadde et halvt år igjen av kontrakten med Strømmen, melder klubben.

Martin Trøen er fra Eidsvoll, og spilte i Eidsvold Turn til han i 2013 ble solgt til Sogndal og Eliteserien Etter et trøblete år med skader, gikk han til HamKam, og spilte høstsesongen der i 1. divisjon før han vendte hjem til Turn.

– Etter å ha bøtta inn mål for Myhrer-laget i halvannet år, ble Trøen hentet til Strømmen i 2016, og der leverte han en strålende høstsesong med sju scoringer. I fjor nettet han fem ganger, mens han så langt i år står med fire seriemål for laget som har slitt, melder Ull/Kisas mandag.

Flere enn Strømmen merket seg Trøens herjinger i 3. divisjon. Også 1. divisjonskollegaene Kongsvinger, Raufoss og Ull/Kisa var den gangen ute etter ham. Men for Trøen ble Strømmen det mest attraktive alternativet.

Han går inn i troppen på Jessheim etter sommerpausen.

ÅPNER HJEMME

23-åringen starter med trening 11. juli, og kan få sine første Kisa-minutter i treningskampen mot Skeid noen dager senere. Formelt åpner overgangsvinduet 19. juli, og Trøen skal dermed bli klar til den 16. serierunden i når Nest-Sotra gjester Jessheim.

– Jeg har veldig tro på det prosjektet som er her, en publikumsvennlig spillestil som legger opp til mye mål. Det er jo noe som vi spisser virkelig liker, sier Trøen.

Han gleder seg til en spennende høstsesong med Ull/Kisa.

– Dette ser bra ut, og det scores mye mål. Det jobbes mye i kulissene og på treningsfeltet. Jeg har veldig tro på den kulturen som er her, tilføyer han.

SCORINGSMASKIN

Trøen satte i siste serierunde før ferien i 2016 målrekord mot Tygg/Lade for én og samme sesong i nyere tid. I 2011 scoret Foday Scattred 27 mål og Eidsvold Turn feiret ny scoringsrekord med 117 scoringer i serien. Året etter scoret Jon Erik Økland 30 ganger på 27 obligatoriske kamper. Men den rekorden sto ikke lenge, for da Martin Trøen kom hjem til Turn etter Sogndal og HamKam, løsnet det for spissen. På sesongens 16 første kamper sto spissen med hele 31 mål. han endte på 32 mål det året.

Martin Trøen har scoret 51 mål på 60 kamper for Eidsvold Turn Senior 1. For Senior 2 har han to mål på to kamper.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no