19. jul
I gang i stabburet. Martine Langseth (22) klippet i gang satsingen på hjemgården 8. februar. Kundene har strømmet til siden åpningsdagen. Nå gleder hun seg til fortsettelsen.
 
Martine (22) gjør som sin mor - satser som frisør i stabburet hjemme på gården
EIDSVOLL. Like før jul bestemte Martine Langseth (22) seg for å gjøre, som moren Lena Maurdalen gjorde på 1990-tallet,

Publisert: 18.feb.2016 08:57
Oppdatert: 27.jan.2017 13:55

Nemlig å starte frisørsalong på hjemgården. Nå er Martine's Salong i full sving - og kundene lokkes til stabburet.

- Jeg tok svennebrevet for tre år siden, og har jobbet i Sundet og Østfold. Før jul begynte jeg å tenke på å starte opp noe her. Det tok ikke lang tid fra jeg fikk ideen til jeg åpnet salongen, smiler Langseth.

8. februar klippet hun i gang nysatsingen hjemme på gården i Østsidavegen 516 på Habberstad i Eidsvoll. De første dagene har gått strålende.

- Ja, det har vært veldig bra. Det er morsomt å gjøre dette på gården jeg vokste opp. Det betyr noe ekstra, sier Langseth.

Det er ikke første gang det har vært frisørsalong i stabburet. Moren hennes, Lena Maurdalen, satset også der på 1990-tallet. Den gangen het frisørsalongen Lenas buklipp.

- Etter at hun sluttet har det vært kontorlokale her. Nå har vi ordnet i stand igjen. Det måtte males litt, men ellers var alt tilrettelagt fra før av. Jeg måtte bare flytte inn noen ting, smiler Langseth.

LES OGSÅ: Frisører i kø lokker kundene til Sundet

Tok NM-gull

Martine har allerede rukket å vinne prestisjetunge premier som frisør. I 2011 tok hun NM-gull, både individuelt og lag, i «Langthår-oppsetning».

- Hvordan er det å satse her på egen hånd?

- Kjempegøy. Jeg liker å ta den utfordringen og ha noe å jobbe for. Det blir spennende å se hvordan dette går framover. Jeg må bare stå på, jobbe hardt og reklamere litt.

- Hva har moren din betydd for at du bestemte deg for å bli frisør?

- Hun har naturlig nok vært viktig for det valget. Jeg var med i frisørsalongen her fra jeg var liten, og så hva hun gjorde. Det var en inspirasjon for meg, sier Langseth.

LES OGSÅ: Åpner frisørsalong i fjøset

Vil bruke salongen fast

Når EUB er innom frisørsalongen treffer vi Jorunn Valdresbråten. Hun kommer til å bruke den lokale frisøren fast.

- Jeg synes det er kjempefint at hun satser her. Jeg bor selv i området, og brukte Martine som frisør da hun jobbet i Sundet. Hun er veldig flink. Nå får vi bare ta med hele familien hit. Det er virkelig håp for Habberstad-sveisen, smiler Valdresbråten.

Martine Langseth gleder seg til fortsettelsen. Hun kommer til å sette opp et skilt oppe ved vegen, slik at folk enkelt kan finne fram. Frisørsalongen er åpen for alle i alle aldrer. 22-åringen har opprettet sin egen side på Facebook, og kommer til å bruke den fast til promotering og markedsføring.

- Det er morsomt å skape noe selv på sitt eget hjemsted. Jeg kommer jo fra Eidsvoll, kjenner folk og lokalet her og trives veldig godt som frisør. Dette er spennende og morsomt, sier Martine.

LES OGSÅ: Alt på ett brett til den store bryllupsdagen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no