20. apr
Nå blir det fullt: Under folkemøtet om kommunesammenslåing møtte 40 personer opp. Mandag blir det fullt når temaet er tredje rullebane.Foto: Thomas Hansen
 
Massiv interesse for flystøymøte – varsler stappfull sal
Nærmere 450 er allerede påmeldt til kommunens informasjonsmøte om tredje rullebane. Nå legges det opp til streaming til kommunestyresalen – og på kommunens nettside.

Publisert: 30.nov.2017 11:30
Oppdatert: 30.nov.2017 14:47

Den tredje rullebane kan bli en realitet innen 2030. Da Ullensaker kommune nylig ble presentert for nye flystøysonekart, som riktignok er foreløpige, valgte de å innføre bygge- og deleforbud på rundt 2.000 eiendommer i gul og rød sone med tilliggende stiplede linjer.

Grendelagene invitert

I den forbindelse har ordfører Tom Staahle (Frp) invitert til et informasjonsmøte førstkommende mandag.

– Vi hører rykter om 450 påmeldte allerede. Stemmer dette?

– Ja, det er helt riktig. Kong Rakne har 453 sitteplasser. Der blir det nok fullt. I tillegg har vi holdt av kommunestyresalen. Der vil møtet bli streamet. Det vil sannsynligvis også bli gjort på vår nettside, sier Staahle til EUB.

Han forteller at det på møtet vil bli gitt orienteringer fra Ullensaker kommune og Avinor. I tillegg er de berørte grendelagene invitert til å si noe om sine utfordringer og behov i den videre prosessen.

– Det vil ikke være mulig å få svar på spørsmål om enkelteiendommer. Mange problemstillinger vil bli avklart i løpet av planarbeidet, og er derfor uavklart i øyeblikket, sier Staahle.

Han sier det vil bli arrangert et eget folkemøte for denne typen problemstillinger i januar/februar neste år.

Støtter de berørte

– Hva forteller det store engasjementet deg?

– Det forteller at det er et stort engasjement blant vår befolkning for tredje rullebane og ulike problemstillinger knyttet til det. Som ordfører har jeg ingen problemer med å forstå det. Jeg støtter hver enkelt som føler seg berørt. Selv har jeg også fått en del henvendelser om saken, blant annet via sosiale medier. Noen er opptatt av betydningen av flyplassen, veksten og at den er viktig for regionen og kommunen. Andre lurer på hva som skjer med boligene deres, mulig avbøtende tiltak, støy og innløsing. Andre igjen er opptatt av alt dette, sier Staahle.

Påmeldingsfristen for mandagens infomøte utløper torsdag 30. november.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no