18. jul
STORT SVINN: Det har vist seg i stikkprøvekontroller at langt fra alle betaler for seg i den nye kantina for ansatte på Oslo Lufthavn.
 
Mattyver i OSL-kantina
Flyplassansatte som stjeler mat har blitt et problem i den nye kantina på Oslo Lufthavn. Nå risikerer de politianmeldelse og å miste jobben.

Publisert: 21.sep.2017 11:46
Oppdatert: 21.sep.2017 11:51

1. september ble en splitter ny felleskantine åpnet for de 17.000 ansatte på Oslo Lufthavn. Bare to uker etter innvielsen viser det seg at mange forsyner seg uten å betale.

«Det har ved flere stikkprøvekontroller dessverre vært avdekket tyveri, det vil si at ansatte unnlater å betale for seg», skriver lufthavnen på sitt intranett.

De skriver videre at: «Dette ansees som et straffbart forhold og vil fra nå av bli politianmeldt. Politianmeldelse vil i ytterste konsekvens medføre inndragelse av ditt ID-kort til Oslo Lufthavn.»

Må betale for seg

Kantinen fungerer slik at de ansatte betaler en fastpris på 65 kroner på vei inn – for så å forsyne seg så mye de vil. Kvitteringen for betalt mat skal tas vare på for eventuell kontroll.

– Vi skulle gjerne ha sluppet å måtte påpeke at man må betale for seg, men det har vist seg nødvendig med en liten påminnelse etter noen stikkprøver. Som i alle andre restauranter får man ikke spise her uten å betale for seg, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til Aftenposten.

Inndragelse av ID-kortet til ansatte vil i praksis bety at de i verste fall ikke kan fortsette å jobbe på flyplassen.

– Det er strenge krav til hvem som får lov til å ha adgangskort til sikkerhetsområdene på en flyplass. Blant annet må man passere en bakgrunnssjekk hos Luftfartstilsynet. Bakgrunnssjekken baserer seg på tillit. En anmeldelse eller eventuell dom eller forelegg, vil påvirke arbeidsgivers og tilsynets tillit til personen og dermed hvorvidt en person får beholde adgangskortet, uttaler Løksa i en e-post til Aftenposten.

Løksa sier at det driveren av kantinen, ikke Avinor, som avgjør om noen skal politianmeldes.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no