23. sep
SPENTE: Kokkene Henrik Våge Hansen (t.v.) og Frikk Torkelsen er spente foran finalen i Tine Cup, og trener hardt.
 
Med norsk kultur på menyen til finalen
Nannestad videregående skole stiller etter seier i en semifinale lag når finalen i Tine Matcup arrangeres i Stavanger 26. januar.

Publisert: 14.jan.2018 06:00
Oppdatert: 14.jan.2018 09:27

– Det er mye øving. Man må helt klart ha innstillingen for å være med på dette. Uten riktig innstilling er det fort gjort å begynne å tenke negativt, og da er det vanskelig å vinne, sier Henrik Våge Hansen.

Sammen med Frikk Torkelsen skal han lage maten som skal bedømmes i finalen. I tillegg har de med seg servitør Frida Udnesseter. De vant én av de seks semifinalene som ble arrangert forskjellige steder i landet.

NORSK KULTUR

Ifølge Mark Hickton, avdelingsleder for restaurant og matfag og lagleder for Nannestad-laget i finalen, opplyser at det ble sendt inn 70 innsendte oppgaver, til Tine hvorav 30 ble valgt ut til semifinalen.

– Oppgavene til menykonkurransen er første steg, sier Hickton.

Nannestad-laget skal delta med temaet norsk kultur.

– Forretten blir torsk med smør og fløte, hovedretten norsk lam, hvor blant annet fløte må være med, og desserten skal inneholde skavet brunost, forteller Hickton.

Menyen er utarbeidet av alle som deltar på laget i samarbeid med lagleder.

I tillegg skal servitøren Frida Udnesseter fortelle juryen om forskjellige oster og viner til disse.

– Jeg skal presentere sju forskjellige oster, og begrunne valget av de respektive vinene, sier Udnesseter, som skal stille i bunad.

– Det passer inn i vårt konsept, sier Hickton.

MYE TRENING

Nå trenes det til forhåpentligvis «den store gullmedaljen».

– Det blir trening tre dager i uka. Da jobbes det med smaker og justeringer av menyen. De siste to ukene blir det hele menyen, sier Hickton.

Juryen skal bedømme alt fra hvordan man jobber og har det på kjøkkenet til sluttproduktet er servert.

– Så skal både presentasjon og smak bedømmes. Også servitøren blir bedømt for sine oppgaver og kunnskaper, sier Hickton.

LES OGSÅ: – Må til Dubai for å finne en like fin restaurant

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SERVITØR: Servitør på Nannestad-laget er Frida Udnesseter. Her velger hun ut viner som skal passe til forskjellige oster.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no