14. nov
STORSALEN: - Takk til Ullensaker kommune som lar oss bruke Kong Rakne. Her er det plass til mange mennesker og jeg håper vi fyller salen , sier initiativtaker Tore Kværner.
 
Med støttekonsert for barn i Libanon
28. oktober arrangerer Tore Kværner en støttekonsert til inntekt for barn og unge i Libanon.

Publisert: 05.sep.2018 10:00
Oppdatert: 05.sep.2018 10:04

I over 15 år har ullsokningene Peter Barg og Vegar Storsve vært sterkt involvert i et musikkprosjekt blant libanesere og palestinske flyktninger i Libanon. En viktig aktivitet har vært å drive en kulturskole som inkluderer et orkester med nær 60 barn og unge iflyktningeleiren Rashedieh.

– Rundt 500 barn har opplevd mestringsfølelse, glede og stolthet i orkesteret, i en ellers meget vanskelig livssituasjon, sier de.

Over 150 elever og studenter ved Jessheim videregående og Norges musikkhøgskole har gjennom årene besøkt og bidratt med undervisning, inspirasjon og vennskap. Problemet er bare at kassa snart er tom, og det er dette Tore Kværner vil gjøre noe med.

VIKTIG PROSJEKT

– Vi vil holde liv i dette viktige prosjektet inntil ny støtte er på plass, noe jeg vet det jobbes med. Så målet med støttekonserten er å skaffe mest mulig penger. Dette handler ikke om politikk, bare om barn som får et pusterom fra en tøff hverdag og en positiv opplevelse i livet gjennom musikk. Jeg synes det er prisverdig at noen tar grep for å gjøre hverdag bedre for andre mennesker, sier han.

Gjennom sin kontakt med Sol Heilo har Kværner klart å stable på beina et solid knippe artister.

– Sol Heilo, Unni Wilhelmsen, Bettan, Maria Haukaas Mittet og Amund Maarud er allerede på plass, dessuten kommer det overraskelser til konserten, påpeker han.

Romeriksbandet Lo-Fi Voodoo tar også turen til Ullensaker kulturhus denne dagen, hvor The Husbands med Petter Barg og Vegar Storsve er kveldens husband. Dessuten bidrar musikkelever fra Jessheim videregående.

– Vi har to mål med konserten: Å samle inn penger og å skape gåsehudstemning med bra musikk. Det siste vet jeg kommer til å skje, understreker Kværner.

HEROES

Støttekonserten har fått navnet Heroes – Helter.

– Tittelen er tvetydig og du kan tolke den som du vil. Det er mange helter her, ikke minst barna som bor i flyktningeleiren. Men la oss alle være helter for en kveld og samle inn så mye vi kan til disse barna. Og det er fullt mulig å bidra selv om man ikke kommer på konserten, sier Kværner og inviterer særlig bedrifter til å gi.

– Er det vrient å få artistene hit?

– Nei. Sol Heilo og jeg har en samarbeidsavtale som blant annet inkluderer en støttekonsert der overskuddet går til et godt formål, og aller helst forankret på Jessheim. Valget falt på musikkprosjektet i Libanon, og alle artistene sa umiddelbart ja til å bidra. Nå er det bare opp til publikum å komme, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no