20. jun
KIRKEKONSERT: William Kristoffersen har tonesatt flere av Emil Skartveits dikt. Ett av dem betyr noe helt spesielt for William. Det vil bli framført i en kirkekonsert 3. juni.
 
Kirkekonsert med toner fra William
Lite visste William Kristoffersen at hans egen far skulle dø samme dag som William tonsatte Emil Skartveits dikt «Stille en morgentime». Lørdag 3. juni sitter komponisten i Eidsvoll kirke hvor denne visa er på repertoaret.

Publisert: 24.mai.2018 19:00
Oppdatert: 25.mai.2018 06:30

For 10 år siden ble William kjent med stavangermannen Emil Skartveit, forfatter, journalist og dikter. Han var i lengre tid offiser i Frelsesarmeen, og mye av det han skriver er tekster som formidler det kristne budskap. De to inngikk et samarbeid, og resultatet blir å høre i Eidsvoll kirke.

FARENS DØD

– Da Emil spurte om jeg ville tonsette noen av diktene hans, tok jeg utfordringen på strak arm. Ett av diktene han sendte meg, het «Stille en morgentime». Jeg har fått et helt spesielt forhold til denne sangen. Det hadde seg slik at Ole Ivars skulle spille på Røros 19. februar i 2009. På formiddagen satte jeg meg ned ved orgelet og skrev en melodi til dette diktet før jeg reiste til Gardermoen. På turen fikk jeg vite at min far hadde blitt syk og var lagt inn på Ahus. De trodde det var tarmslyng og at han måtte opereres. Det gikk helt galt, og han døde seinere denne dagen. Jeg visste ingenting om pappas sykdomstilfelle der jeg satt og skrev på morran, forteller William Kristoffersen, låtmaker og vokalist i Ole Ivars.

FRELSESARMEEN

Det er Frelsesarmeens eget «band» – Staben & Yngstebrørne – som holder konserten. Repertoaret spenner vidt – fra folketoner, tradisjonell frelsesarmé- og bedehussang, taterviser, country, roots til irskinspirert musikk.

Konserten i kirken er delt i fire bolker. Det blir brureferdsmusikk, salmer av Lina Sandell og lovsang på veien hjem.

Bolken med åndelige viser av Emil Skartveit og William Kristoffersen består av fem innslag – den ene er altså «Stille en morgentime», som betyr noe helt spesielt for William.

LES OGSÅ: To eidsvollinger i Norges beste danseband

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no