16. jul
PÅ FJELLET: Henning Olsen engasjerer seg for barn og unge som ikke passer inn i A4-samfunnet, og bruker naturen og dyr som «medisin». Nå har han mottatt prisen Årets ildsjel av Apotek 1 for sitt opplegg på Hivjubakka. Foto: Kristian Westgård
 
«Medisinmannen» på Hivju kåret til Årets ildsjel
Henning Olsen fra Nannestad er av Apotek 1 kåret til Årets ildsjel for sitt arbeid for ungdommer med rus- og mestringsproblemer.

Publisert: 01.des.2017 06:00
Oppdatert: 30.nov.2017 12:43

– Henning er en ekte ildsjel. Han brenner for å drive rus- og mestringsbehandling for ungdom og andre som synes det kan være vanskelig å passe inn. Han tar i bruk stølen sin Hivjubakka i Hovet i Hallingdal, og alt som naturen kan by på i sitt sterke engasjement, sier Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1.

Sitt engasjement for denne gruppen mennesker startet Olsen med for ti år siden, da på Kleppestølen i Hol kommune i Hallingdal. Han bruker kroppsarbeid, natur og dyr som medisin.

10.000 KR OG FREDSKONSERT

Olsen ble nominert til Årets ildsjel av sitt lokalmiljø, og en jury har plukket ham ut til å bli én av ildsjelene som mottar en pengegave på 10.000 kroner til videre arbeid, samt tur og billetter til Nobels Fredspriskonsert i Oslo i desember.

– Det er kjempeallright å få en påskjønnelse. Prisen er en anerkjennelse for det jeg holder på med. Det er samtidig et spark til kommuner og offentlige institusjoner som har problemer med å skjønne at dette er et verktøy de kan bruke. På de ti årene jeg har drevet nå, har jeg fått bare tre henvendelser fra det offentlige, sier Olsen.

Han forteller at det i sommer var 17 barn på Hivjubakka.

– Dette var i privat regi. Det er viktig å påpeke at det vi holder på med er helt uten medisiner, sier Olsen.

FREDSPRISVERDIER

Apotek 1 er sponsor av Nobels Fredspriskonsert og ønsker å hedre og løfte fram lokale ildsjeler som representerer Nobels fredspris sine verdier.

– Derfor har vi hatt en kampanje på sosiale medier der vi oppfordret folk til å nominere mennesker som har bidratt til å gjøre noe godt for andre i sine lokalmiljøer. Vi fikk inn over 500 nominasjoner, og nå har vi kåret 20 ildsjeler fra hele Norge der alle vinnerne får en flott premie som inkluderer to billetter til Nobels fredspriskonsert den 11. desember, transport og overnatting på hotell, sier Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1.

– Det blir veldig spesielt å få være med på fredspriskonserten. Det blir nok en en-gang-i-livet-opplevelse for meg, sier Olsen.

Han forteller at de 10.000 kronene går rett inn til drifta på Hivjubakka.

– Gjennom ti år har vi skaffet oss mye utstyr, men når det kommer nye brukere har de ofte det de eier i en plastpose, så det må blant annet kjøpes inn nye klær, sier Olsen.

LES OGSÅ: Mirakelet på fjellet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PRIS: Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1, overrakte Årets ildsjelpris til Henning Olsen hos Apotek 1 på Jessheim. Bak: Elisabeth Sperre Østerud (t.v.) og Katrin Abrahamian fra Apotek 1 Jessheim.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no