18. jul
KLAGER. Torkil Jan Røseid mener Eidsvoll kommune bryter miljøinformasjonsloven og vil klage til Fylkesmannen.
 
Mener kommunen bryter informasjonslov
Torkil Jan Røseid i Eidsvoll svømmeklubb vil klage til Fylkesmannen fordi han mener kommunen bryter loven om miljøinformasjon.

Publisert: 05.jan.2018 15:00
Oppdatert: 05.jan.2018 10:25

– Kommunen forstår ikke sitt ansvar eller sine forpliktelser etter loven, påpeker Røseid som er advokat og far til en aktiv svømmer. Han kjemper mot bruk av Poolsan til rensing i Råholt bad der flere av de aktive svømmerne har fått helseplager.

– IKKE TILSTREKKELIG INFORMASJON

Røseid mener at kommunen ikke tar problemene på alvor og ikke gir tilstrekkelig informasjon. Han opplyser at han flere ganger har henvendt seg skriftlig til kommunen uten å få skriftlige svar.

– Formålsparagrafen i miljøinformasjonsloven framhever tre av de viktigste hensynene bak retten til miljøinformasjon; å bidra til vern av miljøet, å beskytte seg selv mot helse- og miljøskade og å påvirke beslutninger av betydning for miljøet, påpeker han.

– Det er særlig retten til å beskytte seg selv og våre barn mot helse- og miljøskade som er særlig viktig i denne sammenheng, mener Røseid.

– HAR FÅTT SVAR

Kommunen mener å ha gitt tilstrekkelig informasjon etter Røseids henvendelser.

– Han har fått skriftlig svar, forteller eiendomssjef Erik Lunde.

- Det tok knappe 14 dager fra vi fikk brevet til vi kunne svare. Det skyldes henvisning til en lov som jeg ikke kjente og derfor trengte en juridisk forklaring. Det har ikke vært hensikt å forpurre saken, sier Lunde.

– Jeg har mottatt svaret. Det er uinteressant,  kommenterer Røseid.

– Men det bekrefter at kommunen ikke har noen opplysninger om Poolsan etter 2009.  Jeg vil sende klagen til Fylkesmannen, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no