24. apr
UENIGHET. Striden gjelderen kloakkløsning ved Eidsvoll Brygge og Eidsvoll kommunes håndtering av saken.
 
Mener kommunen har sviktet sitt tilsynsansvar
EIDSVOLL. Kommunen må svare for seg overfor Fylkesmannen i en byggestrid ved Eidsvoll Brygge.

Publisert: 07.jun.2017 21:00
Oppdatert: 09.jun.2017 21:10

Strid om plassering av en pumpestasjon for kloakk har pågått i flere år. Nå har Eidsvoll Brygge Boligsamvirke via sin advokat firmaet Dalan kontaktet Fylkesmannen fordi de mener kommune ikke har oppfylt sine forpliktelser som tilsynsmyndighet.

BER KOMMUNEN SVARE

Etter pålegg fra Fylkesmannen må kommunen nå levere rapport om hva som er gjort eller ikke gjort i denne saken.

– Vi ber også om en tilbakemelding på om det er foretatt en vurdering etter forskrift om begrensning av forurensning. Videre ber Fylkesmannen om kommunens kommentarer til at den svikter sine oppgaver som tilsynsmyndighet etter plan- og bygningsloven, skriver Fylkesmannen i et brev til Eidsvoll kommune.

PUMPESTASJON FOR KLOAKK

Saken dreier seg om en kloakkløsning ved boligkomplekset Eidsvoll Brygge som ligger helt i Vormas strandkant. Boligsameiet omfatter 77 leiligheter.

– Avviket representerer en funksjonell svikt ved bygningsmassen med medfølgende fare for at kloakk vil renne ut i Vorma ved flom, skriver advokatfirmaet Dalan i meldingen til Fylkesmannen.

Advokatfirmaet viser til at et tilsyn så langt tilbake som i 2012, påpekte svakheter ved plassering av pumpestasjonen for leilighetsbygget, men at ingen utbedringer er foretatt.

KRISELØSNING

Boligsamvirket mener at kommunen skal kreve at utbyggeren flytter pumpestasjonen, men en uavhengig konsulent har foreslått bruk av septikbil i krisetilfeller.

Dette er en løsning som boligsamvirket mener ikke vil fungere, men som kommunen tilsynelatende har godtatt.

– Det synes som byggetilsynet av Eidsvoll Brygge nå er blitt avsluttet uten noen nærmere redegjørelse for at tidligere krav er blitt frafalt, skriver advokatfirmaet Dalan på vegne av boligsamvirket.

– Ved sin uforklarlige handlemåte svikter Eidsvoll kommune klart sine oppgaver som tilsynsmyndighet etter plan- og bygningsloven og i forhold til å forebygge dysfunksjonelle bygg og helsefarlig forurensning, konkluderer advokatfirmaet.

JOBBER MED SVAR

Eidsvoll kommune har ingen umiddelbare svar på påstandene som blir satt fram og som Fylkesmannen krever tilbakemelding om.

– Vi må svare Fylkesmannen, men det kan ta noe tid. Vi må få fram alle viktige momenter og detaljer i saken, sier bygningssjef Na Stephansen.

– Dette er en sak som har pågått i flere år. Nå må vi gå igjennom den for å få alle fakta ned på papiret, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no