19. jul
STYRKET. Fungerende lensmann Espen Sandvold tror på styrket kapasitet både til etterforskning og forebygging når Nes blir innlemmet i nye Eidsvoll lensmannskontor.
 
Mer familievold og flere seksuelle overgrep
RÅHOLT. Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor etterforsket i fjor 60 familievoldssaker.

Publisert: 08.feb.2017 09:24
Oppdatert: 01.mar.2017 11:06

- Det blir fem familievoldsaker i måneden. Det var en økning i forhold til 2015, og økningen har fortsatt inn i 2017, påpeker politioverbetjent og fungerende lensmann Espen Sandvold.

I dag sitter tre personer fra lensmannsdistriktet i varetekt på grunn av familievold og overgrepssaker.

- Vi har en utfordring for disse sakene knyttet til innflytting. Vi kjenner ikke historien til familiene som kommer hit, påpeker Sandvold.

Det er også økende antall seksuelle overgrep.

- Antallet økte i fjor, og i år har vi allerede fått inn flere tunge saker, forteller Sandvold.

- Det er blitt mer fokus på disse forbrytelsene, og flere tør stå fram, Men etterforskning er svært krevende og tar mye tid påpeker Sandvold.

Lensmannen karakteriserer fjoråret som krevende med en økning på en rekke felter.

- Men på grunn av den nye straffeloven som ble innført høsten 2015, har vi ikke sammenlignbare tatt med årene før, påpeker han.

Det lokale politiet etterforsket i fjor sju store narkotikasaker, men antallet mindre narkosaker gikk ned.

Det har også vært nedgang i vinningsforbrytelser.

- Vi har en oppklaringsprosent på 59. Det er vi fornøyd med, og skyldes godt politiarbeid. Vi har dyktige medarbeidere som har ekstremt lav sykefravær, påpeker Sandvold.

STORT BESØK

Lensmannskontoret på Råholt registrerte i fjor hele 10.300 besøkende, derav 3.266 som søkte om nytt pass. Det er 500 flere passsøkende enn i 2015.

Det er nå på trappene å flytte passutstedelsen til Lillestrøm, og i ytterste konsekvens kan det gå samme vegen med samtlige sivile saker.

- Vi venter på en lovendring for namsmannsfunksjonen, men vi håper å kunne fortsette med de sivile sakene. Vi er redd det ellers vil gå ut over publikums servicefølelse, sier Sandvold.

- Vi snakker om nærpolitireformen. Det skal vel også være nærhet når det gjelder sivile saker, påpeker Ingrid Rongen som er leder for den sivile rettspleien ved lensmannskontoret.

EIDSVOLL LENSMANNSKONTOR

Det er nå klart at lensmannskontoret skal bestå, og at Nes skal innlemmes. Da skifter kontoret navn til bare Eidsvoll lensmannskontor.

- Vi ser fram til sammenslåingen. Vi tror det blir veldig bra. Vi blir styrket både på forebygging og etterforskning, men vi vet ikke når nyordningen trer i kraft, sier Espen Sandvold.

Kontoret på Råholt har i dag 19 polititjenestemenn og sju sivilt ansatte. Nes har 19 ansatte, derav fire-fem sivile.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no