17. jun
GOD GJERNING. Mia Johnsen (10) synes hun har mer enn nok av ting og tang. Derfor valgte hun å avlyse barnebursdagen i år, starte en innsamlingsaksjon og heller gi pengene til Barnekreftforeningen. – Det er godt å kunne gjøre noe positivt for andre som trenger pengene mer enn meg, sier hun.
 
Mia avlyste barnebursdagen – gir heller pengene til kreftsyke barn
EIDSVOLL. Mia Johnsen (10) kjenner flere som har fått kreft. Derfor samler hun inn alt hun kan av penger til kreftsaken.

Publisert: 09.mar.2017 10:58
Oppdatert: 09.mar.2017 20:30

– Jeg kjenner mange rundt meg som har kreft, og tenkte jeg skulle hjelpe dem litt, sier 10-åringen som er elev på Eidsvoll Verk skole.

Hun fylte ti år 6. mars. I den forbindelse synes Mia hun hadde mer enn nok av ting og tang. Derfor ønsket hun at alle som ville gi henne en gave i anledning bursdagen, heller donerte noen kroner til Barnekreftforeningen. Hun startet derfor sin egen innsamlingsaksjon. Aksjonen startet 28. februar og varer fram til 30. mars. Målet for innsamlet beløp var 3.500 kroner. I skrivende stund er det kommet inn hele 5.300 kroner.

Droppet barneselskap

Hun droppet også barneselskapet i år, og mamma Monica Westerlund Johnsen måtte derfor føre over pengene det koster å lage selskap.

– Jeg har nok av ting og tang fra før. Derfor er det godt å kunne gjøre noe positivt for andre som trenger pengene mer enn meg, sier Mia.

– Hvordan har det gått med de rundt deg som har fått kreft?

– Den ene er blitt mye bedre og er blitt kvitt det. Den andre er fortsatt syk, sier Mia Johnsen.

– Det er et kjempefint initiativ av Mia. Hun er en flink og moden jente, og det er klart vi er stolte av henne, sier mamma Monica Westerlund Johnsen. Selma Pedersen er fadderen til Mia. Hun er kjempestolt av 10-åringen og hennes fine initiativ.

– Jeg synes det er et flott tiltak. Mia er ei god jente som bryr seg om andre. Jeg har fulgt henne siden hun ble født. Hun kjenner jo flere som har kreft, og har sett hvordan det forandrer livene til folk. Som kreftpasient selv har jeg også mange ganger tenkt på andre, og særlig de barna som er rammet. Derfor er det viktig å gi disse noe som kan gjøre hverdagen litt lysere og lettere, tross sykdommen. Mia er ei reflektert jente som har skjønt at dette er viktig. Hurra for Mia, sier hun.

I listen over donasjoner under innsamlingsaksjonen er det mange som har skrevet en hilsen til Mia.

Positive beskjeder

– Gratulerer så mye til Mia. Supert initiativ!, skriver én.

– Jeg heier på deg, skriver én annen.

– Gratulerer så mye med dagen Mia. Jeg er kjempestolt over at du gjør det du gjør. Håper det kommer inn masse penger, skriver én tredje.

– Kommer du til å gjøre dette hvert år?

– Ja, jeg håper det. Barna som skulle kommet i bursdagen treffer jeg på skolen og vi treffes gjerne også i mange andre sammenhenger, sier Mia Johnsen.

Nå er hun invitert av Barnekreftforeningen for å overrekke sjekken når aksjonen er over.

– Barnekreftforeningen er helt avhengig av aksjoner som dette for å kunne samle inn penger. Noen ganger engasjerer barn seg i dette, ofte når de har en venn som har fått kreft. Slike initiativ setter vi selvfølgelig stor pris på, og vi gir de positive tilbakemeldinger med stor takk og forklaringer på hva pengene blir brukt til. Det er ekstra rørende og flott at barn og ungdom går i bresjen for å gi til gode formål, sier konstituert daglig leder Britt Ingunn Wee Sævig i Barnekreftforeningen.

LES OGSÅ: Krabbet i mål 110.000 kroner for Barnekreftforeningen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no