16. jul
Stjal mye utstyr: Tyver forsynte seg grovt av utstyrslageret til Ketil Langseth og Habberstad Landbruksservice. Nå blir det installert alarm og overvåkingskameraer. Arkivfoto: Glen Widing
 
Mistenker proffe tyver
Uten å lage en eneste lyd og med bestemte mål for øye, stakk tyvene av med verdier for over 100.000 kroner fra Ketil Langseth og Habberstad Landbruksservice.

Publisert: 20.nov.2017 13:24
Oppdatert: 20.nov.2017 13:35

– Ja, hva skal en si. Det er noe dritt. Nå blir det mye klunder og heft. Det er ikke noe stas i det hele tatt å ha hatt folk her inne heller, sier Langseth til EUB.

Natt til lørdag tok tyver seg inn i Habberstad Landbruksservice i Østsidevegen i Eidsvoll. Her startet Langseth splitter ny maskinforretning 21. april i år. Han satser nå på en 330 kvadratmeter stor verkstedhall og 100 kvadratmeter butikk. Tyver brøt seg inn og stjal med seg utstyr for betydelige verdier.

– Vi snakker nok om verdier for over 100.000 kroner.

– Motorsager, aggregater, verktøy fra butikken og en del fra vårt eget verksted er tatt. I tillegg ble det stjålet en del kundemotorsager som var inne til service og reparasjon. Takstmannen kommer tirsdag. Da får vi enda mer oversikt, sier Langseth.

Lagde ikke en lyd

– Har du noen følelse hvem som kan ha gjort dette?

– Nei, det blir spekulasjoner. Men det virker ikke som det er snakk om komplette amatører. De må ha vært svært forsiktige. De har ikke ødelagt mer enn de må, og de var stille. Bikkja er ute foran her om nettene og den reagerte ikke. Det betyr at de har oppholdt seg på baksiden hele tiden. De visste hva de skulle, svarer Langseth.

Han sier det nå vil bli montert både alarm og overvåkingskameraer på eiendommen.

– Jeg har allerede vært i kontakt med flere selskaper. Vi innhenter pristilbud, sier Langseth.

Han synes naturligvis det er fortvilende å bli utsatt for innbrudd.

– Vi har aldri opplevd noe lignende oppe i bygda her. Derfor er det ekstra kjedelig når det først skjer, sier Langseth.

Politiet etterforsker

Politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor sier de etterforsker saken med full styrke.

– Vi har sikret biologiske og tekniske spor. Disse er sendt inn for analyse. Vi undersøker også flere muligheter, som å snakke med vitner for å finne ut om de kan ha informasjon, sier Sandvold.

Han har et håp om at innbruddet kan bli oppklart.

– Erfaringsmessig er biologiske og tekniske spor til god hjelp for oss. Vi har et håp om at svarene på disse kan bidra til oppklaring, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no