17. jun
IKKE FORNØYD: Karl Henrik Laache (V), varaordfører i Nannestad, er ikke tilfreds med at bussrute 815 legges ned fra høsten. Da mister de som bor ved Vestre Hurdalsveg busstilbudet.
 
Mister busstilbud
Til høsten legges bussrute 815 ned på Vestre Hurdalsveg og flyttes over til Østre Hurdalsveg.

Publisert: 04.aug.2017 06:00
Oppdatert: 04.aug.2017 13:39

Bussruta vil da gå mellom Hurdal og Eidsvoll Verk. Det betyr at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen, både i Nannestad og Hurdal, mister busstilbudet. Bare skolebussene vil kjøre strekningen.

– Nannestad kommune er ikke blitt kontaktet om saken, og er kun gjennom avisen kjent med at ruten er flyttet. Det er bra med et busstilbud mellom Hurdal og Eidsvoll Verk, men vi liker ikke at Ruter finansierer det ved å ta ressurser fra Nannestad og putte det til Hurdal, for det er faktisk det de gjør, uten å spørre oss, sier Karl Henrik Laache (V), varaordfører i Nannestad.

UTEN BUSSTILBUD

Han påpeker at det ikke er noen alternativer for dem som har brukt 815-bussen til og fra arbeid i Oslo.

– De har ingen mulighet til å bruke skolebussen, så de blir stående uten tilbud. I praksis betyr det at de ikke kommer seg på jobb uten å benytte bil til for eksempel Eidsvoll Verk, Gardermoen eller Nannestad Torg, hvor det er innfartsparkering. Men det er jo også noen som ikke kjører bil. Hva med dem? Hva har Ruter tenkt å gjøre for dem? De har jo innrettet livet sitt etter at denne bussen går, sier Laache.

Han forteller at han kjenner personer som bor på strekningen som er i nettopp denne situasjonen.

– Ruter sier de må bruke penger der de får mest igjen for det, og når det er få påstigninger på ei rute, så sier de at da er vi ikke interessert i å opprettholde denne. Vi mener imidlertid at de må ha flatedekning. Også disse områdene må betjenes, om ikke med busser hvert 20. minutt, så i hvert fall slik at folk kan komme seg på jobben. Det er minimum, sier Laache.

HAR MISTET FLERE RUTER

Han påpeker at Nannestad også har mistet flere bussruter.

– Det går ingen ruter sørover fra Nannestad sentrum, ingen over Låkedalen, Slettmoen og Vollaugsmoen. Der går det bare skolebusser, og de betales jo av kommunen. Ruter legger ned på grunnlag av at det er få som bruker bussen, men rutene er jo viktig for dem som bruker tilbudet, sier Laache.

Han opplyser at Nannestad kommune nå vil ta kontakt med Ruter om denne saken for å høre hva selskapet vil gjøre for dem som blir stående uten busstilbud.

– De som har spurt Ruter om dette har fått til svar at de må bruke skolebuss. Dette blir jo bare tøys. De som skal bruke buss til arbeidsreiser kan ikke bli behandlet på denne måten, sier Laache.

– Vil bidra til at flere reiser kollektivt

– Vi beklager dersom noen opplever at tilbudet blir dårligere. Vi håper imidlertid at denne endringen vil oppleves som positivt for de fleste som bor rundt Hurdalssjøen og ser fram til å presentere rutetabellen når den er klar, sier Sofie Bruun, pressevakt hos Ruter.

Ruter endrer 815-ruten fra å kjøre på vestsiden av Hurdalssjøen til Gardermoen til å gå på østsiden og til Eidsvoll Verk. 

– Dette er en stor bedring for de fleste som bruker denne bussen i dag og vil på sikt kunne bidra til at flere reiser kollektivt i dette området. Ruter kjører også bestillingstransport og servicebuss i Hurdal. Ved denne endringen etablerer vi en korrespondanse mellom buss og tog, noe som vil redusere reisetiden fra Hurdal Torg til Oslo sentrum med 20 minutter og nå vil ta ca. én time, opplyser Sofie Bruun, pressevakt hos Rute

Hun påpeker at Ruter er klar over at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen vil miste noe av tilbudet sitt. 

– For å bøte på dette, vil grenda Rustad som har flest påstigende på vestsiden, få en morgenavgang som starter i Rustad, og ender i Rustad på ettermiddagen i tillegg til skolerutene. Det er svært få påstigende passasjerer sør for Rustad i den delen av dagens trasé som ligger i Nannestad kommune. Disse er i hovedsak skoleelever, og dette tilbudet opprettholdes. Alle kan benytte seg av skolebussen, som for øvrig er finansiert gjennom tilskudd fra fylkeskommune og skolekort som betales av kommunen. Påstigende fra Grasmo og sørover kan også bruke busslinjene 855 og/eller 818, sier Bruun.

Hun forteller at Ruter er klar over at slike endringer påvirker hverdagen til kundene.

Dette er saken

  • Bussrute 815 legges ned på Vestre Hurdaslveg til høsten.
  • Ruten flyttes til Østre Hurdalsveg.
  • Det fører til at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen ikke får annet busstilbud enn skolebuss.
  • Det liker ikke Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad kommune.
  • Nå vil kommunen ta opp saken med Ruter.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no