16. jul
UNGDOMSMILJØ: Therese Gray, FAU-leder på Råholt ungdomsskole, og John-Erik Vika, ordfører i Eidsvoll kommune, står fjellstøtt sammen for å sørge for et godt ungdomsmiljø på Råholt.
 
Mobiliserer for mobbefri skole
FAU-leder Therese Gray ved Råholt ungdomsskole har hatt hektiske uker. Resultatet er et sterkt foreldreengasjement og støtte fra politisk toppnivå.

Publisert: 02.nov.2017 14:00
Oppdatert: 02.nov.2017 12:37

Det er tre uker siden avissidene ble fylt av saker om vold som blir filmet og lagt ut i sosiale medier på Råholt.

I rekordfart fikk FAU-lederen, i godt samarbeid med ordfører John-Erik Vika, invitert til et stort møte mellom alle involverte: foreldre, skole, politi og ulike kommunale etater.

Foreldreengasjement

Resultatet ble mye informasjonsutveksling, og et tettere bånd mellom de voksne som har ansvaret for tenåringene i Eidsvoll. Nå vokser det fram et sterkere foreldreengasjement enn noensinne sør i Eidsvoll.

– Å engasjere seg er noe man gjør døgnet rundt, sier Therese Gray.

– Jeg meldte meg frivillig som FAU-leder fordi jeg føler jeg har noe å gi. Og det er flott å se hvor mye engasjement det er blant foreldre som brenner for at barna våre skal ha det godt på skolen, sier Gray.

Nå settes alle klutes til for å hente ut alle gode krefter i kampen mot vold og mobbing.

ORDFØRER MED ERFARING

Ordfører John-Erik Vika har vært en viktig sparringpartner etter den hektiske høstferie-uka. Vika har erfaring som forebygger i politiet, og har i en årrekke traktert ungdomsmiljøer.

– Det handler om å bli kjent og vite hvem ungdommene er.

– Jeg oppfatter at FAU veldig sterkt nå ønsker å dra fram de gode kreftene. Det er så lett å dra fram alt som er negativt, og glemme det positive. Det er slitsomt å hele tiden høre hvor ille det er, når det egentlig ikke er det, sier Vika.

MÅ SNAKKE OM DET

Likevel er både Gray og Vika enige om at det er viktig å prate om det som ikke er bra.

– Det er selvsagt viktig for å kunne identifisere problemene og utfordringene, sier Therese Gray.

– Men så fort man har funnet problemet, må man bli løsningsorientert. Og da må man hente fram de gode kreftene, sier hun.

EN HEL LANDSBY

Therese Gray tror fortsatt det trengs en hel landsby for å oppdra et barn.

– Råholt vokser veldig fort, og vi voksne må vise ungdommene hvordan vi skal være mot hverandre. Vi må slutte å skjelle ut hverandre i kommentarfeltene på nettet. Det gode gamle begrepet om nabokjerringa, og om at det trengs en hel landsby for å oppdra et barn, gjelder fortsatt. Det handler om å stå sammen og hjelpe hverandre, sier hun.

20. november arrangerer FAU på Råholt ungdomsskole i samarbeid med Eidsvoll kommune et stort fakkeltog på Råholt.

Parolen i toget vil være mot mobbing og «Sammen for vennskap». Toget vil starte på Råholt ungdomsskole og ende opp utenfor Amfi Eidsvoll.

– Vi ønsker å få til et fakkeltog både for å vise omverdenen at vi gjør alt vi kan for å gjøre hverdagen trygg for alle på Råholt, og for at foreldre og ungdom skal komme enda nærmere hverandre, sier FAU-leder Therese Gray.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no