17. jan
INFARKT-NYTT: Stabbes Snakkbar snakker i dag om sjukdom, for første og siste gang. Livet er for kort til å dvele med et infarkt. Vi må rocke på, mens de steinrike forsøker å skjule pengene sine i skatteparadisene. Foto: Johnny B. Good.
 
Et gammelt hjerte fikk seg en real kilevink. Aldri mer sigg, brennevin og flesk.
Morfindagbøkene fra Stabbe.

Publisert: 11.nov.2017 19:00
Oppdatert: 10.nov.2017 21:10

Når du plutselig blir sjuk får du tid til å tenke over saker og ting, og du får tid til å gå turer, tid til å lese, høre musikk, skrive og tid til å tenke over de første 60 åra av livet. Tenke over ja. Det skjedde brått og fort utenfor en butikk. Jækla vondt i magen, var sikker på at det var ekstrem magevondt. Satte meg i bilen og reiste hjem. Skulle jo ut på et oppdrag litt seinere, men smertene i mellomgulvet gikk oppover kroppen og ut i venstrearmen. Ble skremt. Ringte kona og deretter drosje. Ned på å legevakta (skulle ringt 113) og de trodde også først det var noe med maven, men så ble det virkelig store smerter i armen. Rett på Ullevål sjukehus og der sto de klare. Inn og operert via håndleddet med fantastisk mikroteknologi. Tett fuckings blodåre. Infarkt. Inn med to stenter. Hjerteinfarkt? Pokker, det er jo bare gamle mannfolk som får det, ikke jeg vel? Jo, jeg er gammel. Greit nok.

FESTIVALEN

Fylte nettopp 60 med festival med gode venner og mange gode musikere. Ble en storslagen fest og selvsagt sa mange at 60 år er ingen alder. Det er feil. Vi må slutte å late som at vi ikke blir eldre, det er da helt ufarlig (med mindre du får infarkt da). 60 år er gammel, banna bein. Fakta faen.

Men, ei uke etter bursdagen var det altså blålys og infarkt, men du verden for en gjeng det var som sørget for at det gikk bra med meg. Tusen, takk av hele mitt gamle hjerte til norsk helsevesen. Tusen takk for at vi fortsatt har et helsevesen vi kan være stolte av og til deg som sutrer over skattetrykket: Vi skal betale skatt med den største glede for kollektivet. Ikke la deg friste til å tror at alt ordner seg med det private.

NORSKE VERDIER

Norsk verdier er at vi alle sammen bidrar, dette er ikke populært å si (det så vi under valget i høst), men se rundt deg og se hva de steinrike folkene gjør. De benytter seg av skatteparadiser for å haie til seg mer, mer, mer, mer. De må ha mer. Makt. Penger. Mer. Mye mer. Spenn, Sikle, sikle. Puste tungt, kontofonen ringer dem i søvne og hylle dem MER. Kjøpe, kjøpe, makt. Kroner, dollars, Trump, løgn, spenn, bankvesen. Jåleri.

De må ha penger. De skal ha mer. Og, de blåser i solidaritet og fellesskapet, deres refreng er MER. MER. MYE MER. Ja, ja. Alle som tror på Gud vet jo at i selveste paradiset er det ikke Vipps og cash, men de rike må sitte bak et vindu og se at fattigfolket danser, spiser, rocker og har seg. I all evighet. Der må de sitte og se at de som betalte skatt får oppleve rettferdighet, mens de steinrike får kald grøt og lydbøker med vers fra koranen og finsk tv-teater.

FRA ÅL

Når du blir sjuk får du altså tid til å tenke og lese blant annet den første diktsamlinga til musikeren fra Ål, Stein Torleif Bjella. Han er ute med «Jordsjukantologien. Nr. 1». Alle dere som liker tregrepspoet Piters fra Bøn bør sikre dere denne utgivelsen, den er stor:

Late storebror odla garden
Han var den minst interesserte av oss
Fekk alt i fanget
Han vakna då kommunen
presenterte hyttesatsinga.
No toppar han skattelistene.
Eg snur meg bort
når de kallar han gründer.
Korleis hamna
Storebror på vinnarlaget?
Kva er gale med ein
undrande statskyrkjemann?

PS: Reklameinnslag:

Torsdag 30.november skal to fra sørbygda forsøke å gjøre noe som er veldig vanskelig, vi skal forsøke å fylle opp Sundets storstue Panorama med lysbilder, rare ting, humor, boksalg fra Halvorsen Libris, servering fra Lille Barolo og litt blues. Piters og Stabbe med musikk ved Råholt Manufaktur (består av gode venner fra Ullensaker) og en suveren gjest på symaskin og diverse gitarer, Knut Reiersrud. Velkommen. Jeg lover av hele mitt gamle hjerte at je itte skærr mobbe folk fra Purkerud City (kanskje litt da).

MER FRA STABBES SNAKKBAR

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no