15. jun
FOLKEMØTE: River Hustad ønsker velkommen til møte der hvermannsen kan komme med tanker og ideer om Sundets framtid.
 
Folkemøte om Sundets framtid
Amerikanske River Hustad har forelsket seg i Eidsvoll sentrum. Onsdag kveld arrangerer hun folkemøte om Sundets framtid.

Publisert: 15.jan.2018 13:00
Oppdatert: 15.jan.2018 10:04

River Hustad vokste opp i Connecticut i USA der hun blant annet deltok i valgkampen til Bill Clinton. De siste årene har hun jobbet ved universitetet i Oslo der hun nettopp har tatt en doktorgrad.

– I 2007 kjøpte vi hytte i Eidsvoll og i 2014 bosatte vi oss fast. Jeg elsker den historiske atmosfæren, 1814, Eidsivating, Henrik og Camilla. Og for et sjarmerende sentrum, sier hun.

Det er framtida til sentrum Hustad nå ønsker å belyse.

PERSONLIGE SYNSPUNKTER

– Jeg synes vi må beholde stedets sjel. Det vil være forferdelig hvis Femellgården blir revet, men det går an å bevare fasaden og modernisere innenfor, sier hun.

– Eksperter mener at store betong-shoppingsentre er på veg ut. Det er shoppingområder som tilbyr opplevelser som vil overleve.

– Men jeg vil ikke drive igjennom mine egne synspunkter. Dette skal være et møte der enkeltpersoner fritt skal få uttrykke sin mening, sier Hustad.

– Formålet er å presentere meninger og ideer. Det er basert på prinsippet om grasrotdemokrati der innbyggerne blir hørt og deltar tidlig og gjennom hele den politiske prosessen. Dette er spesielt viktig når det foregår store endringer som påvirker innbyggerne betydelig, som for eksempel reguleringen av Sundet. Deltakelse er bra for et sunt demokrati, påpeker hun.

FORUM FOR HVERMANNSEN

– I dag er det ikke noe rom for enkeltmennesker til å være med på å styre utviklingen. Jeg brenner for slike samfunnsting og ønsker et forum der folk kan bidra. Møtet skal ikke være for eller imot noen av de eksisterende forslagene for Sundet. Det skal bare være et forum der beboere kan uttrykke sine meninger, sier Hustad.

– Jeg vet ikke hvor mange som stiller opp. Kommer det bare ti, kan vi sitte rundt et bord og diskutere. Kommer det 50, blir jeg imponert, sier hun.

Alle kommunestyrerepresentantene blir invitert til møtet, og varaordføreren har meldt sin ankomst.

– Jeg ønsker at kommunen kommer med en kort orientering om hvilke planer og tidsperspektiver som man jobber ut fra, men, som sagt, dette skal være et møte der menigmanns ønsker og synspunkter kommer fram, sier Hustad.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no