20. jul
GJØR KLAR: Christine Baumann har levd med og for Bjarne Røtterud og kunsten hans hele livet. Nå er hun klar med stor Røtterud-utstilling på Jessheim.
 
Mye har ikke blitt vist før
Christine Baumann er i ferd med å legge siste hånd på verket før den store Bjarne Røtterud-utstillingen åpner på Jessheim.

Publisert: 07.sep.2017 09:00
Oppdatert: 06.sep.2017 19:33

I programmet står det «Minneutstilling», men det er større enn som så: Ikke siden Bjarne Røtterud gikk bort 12. mars 2011 er bildene hans blitt stilt ut, hvis man ser bort fra sporadiske åpninger av magasinet i Granåsgården i Nannestad. Utstillingen åpner lørdag 9. september.

– MYE VAKKERT

Christine Bauman, Røtteruds livsledsager gjennom flere tiår, er i ferd med å gjøre de siste forberedelsene før utstillingen åpner lørdag.

– Dette er stort, sier hun.

– Vi skal vise fram mye kunst som aldri har vært stilt ut før. Det gleder jeg meg til, for det er mye vakkert.

Langs veggene i kjellerstua står bildene, fra de aller første forsøkene på nasjonalromantiske malerier til de aller siste grafiske og abstrakte verkene.

– I begynnelsen var Bjarne veldig opptatt av at det skulle være så fotografisk som mulig. Han var ikke fornøyd før lysrefleksene var helt perfekte, sier Baumann.

Så, etter utdanning både på formelle skoler og i livets skole, ble uttrykket mer abstrakt og etter hvert et uttrykk de fleste assosierer med Bjarne Røtterud, en kunstform hvor fargebruk, form og rom er det vesentlige.

Utstillingen som åpner lørdag vil være en historisk gjennomgang av livsverket til Nannestad-kunstneren.

SAMARBEID

Utstillingen åpner i Galleri Jessheim lørdag i samarbeid med Ullensaker kunstforening. Foreningens leder Hanne-May Sevendal sier det er en ære for kunstforeningen å få lov til å stille ut Bjarne Røtterud.

– Vi har snakket med Christine Baumann i lang tid om å få til dette. Nå får vi det til, og det er en stor glede og ære, sier Sevendal.

Hun trekker fra Bjarne Røtteruds kunst som særdeles betydningsfull, i kraft av å være både tidløs og av høy kunstnerisk kvalitet.

– Bildene til Bjarne Røtterud kan tas ut av tiden. Samtidig representerer han sin epoke. For oss er det viktig å speile hele Røtteruds liv, fra de første figurative maleriene til de siste abstrakte. Vi ønsker å vise hele hans utvikling, sier Sevendal.

Hun har plukket ut bildene som skal stilles ut sammen med Christine Baumann.

– Jeg har lært veldig mye av henne. Hun er veldig entusiastisk og kan mye om kunst og om å stille ut. Det er flott at flere nå får muligheten til å ta del i denne fantastiske kunsten, sier Hanne-May Sevendal.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FØRSTE GANG: Nå skal Bjarne Røtteruds kunst stilles ut for første gang siden hans død.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no