17. jul
 
Myldrer av små og store i skiløypene
Skigjengen i Nordre Eidsvoll IL feirer den tykke vinterdrakten med høyt aktivitetsnivå. I år har ivrige ildsjeler sørget for å utvikle det fine anlegget ytterligere.

Publisert: 23.jan.2018 15:00
Oppdatert: 23.jan.2018 15:05

– Vi gråter ikke lenger over snøen som ikke kom i fjor, humrer Terje Fredriksen overfor EUB.

Han er leder av Nordre Eidsvoll IL – Ski. På Minnesund Skistadion kan de, som mange andre steder på Øvre Romerike, tilby fantastiske skiforhold for øyeblikket. Rapportene forteller at det myldrer av barn og unge i anlegget.

– Det er utrolig morsomt å se så mange, som etter noen svært snøfattige vintre, virkelig kan komme seg ut i aktivitet. Når alle er til stede er vi over 100 barn og unge på plass på skistadion, sier Fredriksen entusiastisk.

Utvikler anlegget hvert år

Idrettslaget har også engasjert rett i underkant av 20 trenere og aktivitetsledere. Nesten alle disse har tatt enten aktivitetslederkurs eller trenerutdanning i regi av Norges Skiforbund.

– Dette sikrer at vi har svært høy kompetanse hos vår helt unike trenerstab, sier Fredriksen.

Også denne sesongen har ildsjeler levert en formidabel innsats for å videreutvikle det flotte anlegget på Minnesund. Det startet for noen år tilbake med ny driftsbygning og tråkkemaskin. Så ble alle armaturer i lysløypa skiftet.

– Vi har også bygd gapahuk til minne om vårt æresmedlem Jan Steinar Helgesen, som dessverre gikk bort så altfor tidlig, sier Fredriksen. I fjor ble det anlagt en ny skicrosstrasé.

– Årets tilskudd er et stort skileikområde, som vår ivrige trenere helt på egen hånd har opparbeidet med orgeltramp og hinderbane. Dette er svært populært blant våre unge og håpefulle, sier han. Fredriksen sier de fortsatt har plass til flere utøvere.

– Derfor oppfordrer vi alle som ønsker å gå på ski og ikke minst ha det sosialt og gøy sammen, komme til oss i NEIL, smiler han.

Fra barnehage til senior

Det lokale idrettslaget har høyt aktivitetsnivå – med ski og aktivitetstilbud – fra siste året i barnehagen og opp til seniornivå.

– Vi satser på skilek og mestring, men er også svært stolte over å ha deltakere både i Norgescuprenn og NM. Under NM på Gåsbu nylig hadde vi både individuelle starter og Nordre var, sammen med Åsen IL og Gjerdrum IL, de eneste fra Øvre Romerike som stilte med stafettlag for herrer. Vi har også to juniorer som nå går sitt andre år på skigymnaset på Meråker, hvor flere landslagsløpere har lagt grunnlaget for sin karriere, sier Terje Fredriksen.

Hver tredje torsdag serverer Nordre Eidsvoll IL gratis og sunn kveldsmat til alle som har vært på trening. Hver søndag holdes skihytta åpen i tre timer med fyr i bålpanna ved gapahuken. Onsdag kveld er det duket for årets første renn i Eidsvoll Skikarusell – på Minnesund.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no