25. jun
LYSERE: Til høsten skal det bli lysere i krysset ved Vilberg skole. Der krysser hundrevis av elever vegen for å komme på skolen. I vinter har pensjonister stått trafikkvakter for å sikre ungene. Her er det Lars Saxhaug som hjelper elever over vegen.
 
Nå blir det bedre lyssetting og skilting ved Vilberg skole
EUB har flere ganger rettet søkelyset mot den farlige trafikksituasjonen ved Vilberg skole. Til skolestart til høsten vil det bli tryggere for skolebarna.

Publisert: 19.feb.2018 06:00
Oppdatert: 19.feb.2018 09:23

Trafikken går tett, særlig om morgenen, når hundrevis av barn er på veg til skolen. Busser og biler står i kø, og det toppet seg da en elev være nære på å bli overkjørt av en buss i høst.

PENGER FRA AKSJON SKOLEVEG

– Vi har fått midler fra Aksjon skoleveg for å bedre sikkerheten Vilberg skole. Det blir mer intensiv belysning og oppgradering av skiltingen. Arbeidet skal vi prøve å ta i en roligere periode, trolig i sommerferien. For å få utbetalt støtten fra Statens vegvesen, må tiltakene være gjennomført innen november, sier Alexander Vatnehagen, avdelingsleder kommunalteknikk.

Pensjonistene som i dag passer på at ungene kommer seg trygt inn i skolegården, mener han bør få opplæring av politiet og andre fagfolk på området.

– Hvis de skal fortsette å stå ved skolen om morgenen, krever det at de får en kompetanseheving, sier Vatnehagen.

LES OGSÅ: Vil sikre området ved Vilberg skole

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no