22. apr
VANT. Beboerne i Rådyrvegen borettslag vant og feirer med grillfest. Nå håper de dommen fra lagmannsretten blir rettskraftig og at festavgiften dermed blir drøye 4000 kroner og ikke over 60.000. Fremst ser vi Per Ragnar Lien (t.v.) og Petter Gulbrandsen, leder i tomtefesterforeningen. Foto: Magnar Haraldsen
 
Nå er det fest for tomtefesterne. Vant over Nannestad kommune - igjen
Nannestad kommune tapte når saken om tomtefesteavgiften fikk sin dom i lagmannsretten.

Publisert: 17.jun.2017 19:35
Oppdatert: 18.jun.2017 20:31

Saken handler om at Nannestad kommune økte festavgiften til Rådyrvegen borettslag fra 1.737 kr. til 60.973 i 2014. Dette godtok ikke borettslaget som tok saken til Øvre Romerike tingrett og vant. Kommunen anket, og saken har nå gått sin gang i Eidsivating lagmannsrett. Borettslaget vant igjen, og lørdag kveld blir det grillfest for tomtefesterne.

Må betale saksomkostninger

Dommen sier at festeavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen og ikke etter tomteverdien, som kommunen hevdet og baserte sin regning på. Hvis dommen blir rettskraftig blir festeavgiften på 4.208 kr. og ikke 60.973. 

Kommunen ble også dømt til å betale borettslagets saksomkostninger både fra lagmannsretten og tingretten. Til sammen på 364.021 kroner.

- GLEDELIG

- Dommen er som forventet og det er gledelig at vi vant nok en gang. Det er god stemning i nabolaget. Borettslaget har fått mange gratulasjoner, sier Petter Gulbrandsen, leder i Nannestad tomtefesterforening i en pressemelding lørdag.

- Tomtefesterne ønsker at denne dommen blir rettskraftig slik at man får kontroll og forutsigbarhet i egen privatøkonomi.

DOMMEN

I dommen står det at lagmannsretten slutter seg til tingrettens vurdering om at bestemmelsene om regulering av festeavgiften i tomtefesteloven "er resultatet av et bevisst valg fra lovgiver, og det var kommunen som utferdiget fremfesteavtalen, og at kommunen enkelt kunne ha klartgjort at festeavgiften skulle reguleres etter endring i tomteverdien. Festeavgiften skal etter dette reguleres etter endringer i konsumprisindeksen."

Dommen var enstemmig. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no