21. jul
Gjennom veggen: En stor stein kom susende gjennom husveggen i familiehjemmet i Maura. Nå setter familien opp nytt hus.
 
Huset ble totalskadet etter sprengningsuhell. Nå bygger de nytt 
I mars ble huset totalskadd da det ble truffet av en stor stein etter et sprengningsuhell. Nå skal det bygges et helt nytt hus på eiendommen.

Publisert: 30.aug.2017 15:00
Oppdatert: 30.aug.2017 11:47

Seks år med oppussing var endelig avsluttet da sprengningsuhellet skjedde hos naboen Tangen Pukkverk. En stor stein føk gjennom lufta og landet i eneboligen i Vestre Hurdalsveg i Maura. Huset ble totalskadd.

Store skader

– Skadene var så store at det ble vurdert til at det ikke var noe mer å gjøre med huset eller garasjen. Det ville kostet mer enn å sette opp ny bygningsmasse, sier huseier Rolf Kristian Johansen til EUB.

Han har vært i dialog med sitt eget forsikringsselskap – Jernbanepersonalets bank og forsikring, og får dekket nødvendige kostnader til gjenreisingen av eiendomsmassen. Snart starter rivingen av det gamle huset og garasjen.

– Dialogen med forsikringsselskapet har vært god hele veien. De har hatt stor forståelse for vår situasjon, og det er vi naturligvis glade for, sier Johansen.

Han forteller at den nye garasjen vil bli satt opp i november, mens arbeidet med eneboligen starter i desember.

– Planen er at alt skal være ferdig og innflyttingsklart til mai/juni neste år, sier Johansen.

Etter at oppussingsarbeidene var ferdigstilt hadde familien akkurat rukket å få inn den første leietakeren da sprengningsuhellet skjedde. De befant seg heldigvis ikke hjemme da den store steinen kom gjennom lufta.

– Hendelig uhell

– Den familien flyttet til Jessheim like etter hendelsen, sier Johansen.

– Hvem skal bo i det nye huset når det står ferdig?

– Det blir jeg og familien. Vi kommer til å selge eiendommen i Nannestad og flytte dit. Det gleder vi oss til, svarer Johansen. Sønnen fikk bilen knust av en annen stein som gikk gjennom garasjen. Der sto hans Ford Capri 1969-modell parkert.

– Denne ble solgt som delebil til en person som var interessert. Han har nå oppgradert til en Ford Mustang, forteller faren.

Både Arbeidstilsynet og politiet har gransket sprengingsuhellet. EUB oppnådde ikke kontakt med noen av dem for en kommentar i sakens anledning tirsdag.

– Etter det jeg har hørt, så har både Arbeidstilsynet og politiet konkludert med at Tangen Pukkverk hadde tatt alle forholdsregler og at hendelsen var et hendelig uhell. Vi er bare veldig glade for at ingen mennesker ble skadet og at det kun endte med materielle skader, sier Johansen. Han synes det likevel er trist at huset, som har vært i familiens eie siden 1963 nå må rives.

– Vi får det jo aldri tilbake akkurat slik det var. Det er noe spesielt å eie noe over så mange år, og så er det plutselig borte en dag, sier Rolf Kristian Johansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no