20. jun
Fotoforbud: Daglig leder Jan-Christian Ulleberg og Råholt Bad har innført fotoforbud.
 
Nå er ikke dette lov – innfører fotoforbud i Råholt Bad
Etter flere uønskede hendelser innføres fotoforbud i Råholt Bad. I tillegg er det nå 10-årsgrense for å bade alene.

Publisert: 20.apr.2018 15:00
Oppdatert: 21.apr.2018 07:58

– Vi har revidert våre bade- og sikkerhetsregler. Jeg kan bekrefte at det er innført fotoforbud i Råholt Bad, sier daglig leder Jan-Christian Ulleberg.

EUB skrev i forrige uke om tre menn som først skal ha tatt bilder av flere badende i velværebassenget. De badende kom fra Eidsvoll Revmatikerforening og reagerte kraftig. Litt senere kom minst én av mennene inn i damedusjen der flere var nakne.

Møte i kommunen

– Vi opplevde dette som et grovt overtramp, uttalte May Klingenberg Limbodal, treningsinstruktør i Eidsvoll Revmatikerforening. Hun og de øvrige deltakerne ba kommunen gå gjennom sine rutiner og nedlegge fotoforbud i Råholt Bad. Nå er de blitt bønnhørt. Fotoforbudet i Råholt Bad ble besluttet innført på et møte mellom Ulleberg, ordføreren, rådmannen og kultursjefen tirsdag.

– Bakgrunnen er senere tids hendelser og reaksjoner fra publikum. Vi har hengt opp tydelige forbudsskilt, blant annet ved inngangen, i garderobene og inne i selve svømmehallen, sier Ulleberg.

– Hva skjer om noen bryter med reglene og tar bilder?

– Vår jobb blir da høflig å orientere dem som glemmer seg om de nye reglene, sier Ulleberg.

– Nå blir det forbudt for alle å ta bilder?

– Ja, og en slik sak har alltid to sider. Dette forbudet vil også gå ut over dem som kun vil ta bilder av sine egne. Det vil for eksempel ikke være tillatt forevige et familiebesøk i badet og legge dette ut i sosiale medier, sier Ulleberg.

Innfører 10-årsgrense

– Dette er fantastiske nyheter. Jeg hoppet rundt i en butikk da jeg fikk høre det. Det strømmet inn med meldinger fra folk, sier May Klingenberg Limbodal.

– Jeg vil takke EUB for å sette søkelys på saken og Eidsvoll kommune og Råholt Bad for rask saksbehandling. Dette var det eneste rette å gjøre. Folk har jo lurt på om det har vært trygt å sende barna sine til badet, sier hun videre.

– Nå er det jubel i revmatikerforeningen?

– Ja, vi har aldri vært så myke noen gang, ler hun.

Eidsvoll kommune gjør også flere andre justeringer i bade- og ordensreglene. Framover må barn som bader alene være svømmedyktige og ha fylt ti år. I tillegg må barn og ungdom under 16 år som ikke kan svømme være i følge med en svømmedyktig person over 16 år. Denne personen må være med i bassenget for å ivareta sikkerheten.

– Dette er rett og slett grep vi tar for å øke sikkerheten, spesielt for barn, sier Jan-Christian Ulleberg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no