20. jul
 
Nå er steinleggerne tilbake
JESSHEIM. Skattevesenet advarer mot å støtte kriminell virksomhet.

Publisert: 12.apr.2017 18:00
Oppdatert: 11.apr.2017 14:35

Politiet og skatteetaten har fått mange meldinger om at irske og britiske steinleggere er tilbake i landet. Etter å ha vært nesten fraværende i fjor, tilbyr de nå sine tjenester ved å gå fra dør til dør eller ved å dele ut flyers. Politiet har fått inn flere tilfeller i Romerike, Follo og Bærum.

– De tilbyr også tjenester som taktekking og husvask i tillegg til asfalt- og steinlegging, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen.

Steinleggerne opererer med svært lave priser, og er ofte bastante på at oppdraget skal betales kontant.

– Hvis du betaler kontant eller blir oppfordret til det, er det en sterk indikasjon på at dette er svart. De står også bak annen kriminell virksomhet. Mange kan være truende hvis de ikke får det som de vil, sier han og kaller det et samfunnsproblem.

– Vi jobber for å bekjempe det, men er avhengig av at folk ikke bruker dem. Er det ikke et marked for denne virksomheten forsvinner de, mener Kristiansen.

Hvis du betaler over 10.000 kroner kontant kan du bli medansvarlig for skatteunndragelser. – Du som forbruker har et ansvar. Hvis du kjøper svarte tjenester ødelegger du for dem som driver seriøst, og bidrar til svart økonomi. – Det sikreste du kan gjøre, er å avvise steinleggerne når de dukker opp, sier han.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot aggressive steinleggere

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no