24. jul
UE LENGER. Nå er det lov å sitte ute til klokka 01.00 med en halvliter i Ullensaker. Arkivfoto: Glen Widing
 
Nå får alle sitte ute å drikke lenger
ULLENSAKER. I fjor var det en prøveordning, nå er det permanent: Du kan sitte ute og drikke øl til klokka har passert midnatt.

Publisert: 11.mai.2017 16:00
Oppdatert: 11.mai.2017 12:28

En lang diskusjon endte med klart flertall tirsdag kveld: Nå får du og jeg lov til å sitte ute og drikke alkohol på Jessheim til klokka har passert midnatt med en time, til klokka 01.00.

PRØVEORDNING

Det er imidlertid ikke snakk om å utvide skjenketidene, serveringen stopper klokka 02.30 som før. Forskjellen er at du ikke blir jaget innendørs om du på en godværsdag sitter ute med halvliteren etter midnatt.

– Det er ingen utvidelse av skjenketidene. Men vi ønsket i fjor å lage en prøveordning for å holde uteserveringen åpen lenger. Vi ønsker kort og godt at de som besøker Jessheim sentrum på en av de få varme sommerdagene vi har her i landet skal få lov til å sitte ute, sa Høyres Karianne Raad Wanggaard i kommunestyret tirsdag.

DEBATT

Men vedtaket kom ikke uten debatt. Det argumenteres nemlig sterk for at prøveordningen ikke er blitt vurdert godt nok.

– Lensmann Morten Huse har rett ut sagt at det ikke er ønskelig fra politiets side med utvidet uteservering. Og i utredningen kommer politiet nærmest ikke til orde. I denne saken har vi ikke lyttet godt nok til ekspertisen på området, sa Janka Holstad, gruppeleder i Ullensaker Arbeiderparti.

Wangaard repliserte at utelivet på Jessheim drives svært godt, og at det er dokumentert at serveringsstedene får skryt for hvordan de følger opp skjenkereglene.

– Utelivet på Jessheim får toppkarakter. Og vi ønsker å gi folk muligheten til å sitte ute de få dagene det er aktuelt i Norge, sa Wangaard.

KAN IKKE SPORE ENDRINGER

I sin uttalelse til saken konkluderer imidlertid politiet med at de ikke kan spore negative endringer som følge av utetidene.

– Vi har kontrollert logger og journalsystemer. Det kan ikke spores økning i ordensforstyrrelser, voldshendelser eller brudd på skjenkebestemmelsene knyttet til endrede åpningstider for uteserveringen. Observasjoner fra våre politipatruljer understøtter dette, skriver lensmann Morten Huse i et brev til kommunen.

MÅ HA EGEN BEVILLING

Ullensaker kommune har 76 skjenkesteder. 31 av dem er på Oslo Lufthavn Gardermoen. Totalt sett er det 36 skjenkesteder som har bevilling for å servere alkohol utendørs. Man må nemlig ha egen tillatelse for å ha folk utendørs som drikker alkohol.

Det er regelmessig kontroll av skjenkestedene, særlig i Jessheim sentrum hvor kommunestyret har vedtatt at det skal være ekstra fokus på alkoholservering for å forebygge salg til personer under aldersgrensene. De fleste brudd på reglene dreier seg om manglende internkontroll og mangelfulle alkoholfrie alternativer.

Rapport fra skjenkekontrollen: Alt er ok

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no