19. apr
GÅR SOLO: Marit Engen Skagestad har malt hele livet, men sjelden gitt separatutstillinger. Men nå hopper hun i det og stiller ut i Galleri Jessheim.
 
Nå går hun solo
Marit Engen Skagestad har stilt ut utallige ganger, men nesten alltid sammen med andre. Nå hopper hun i det alene.

Publisert: 02.jul.2017 12:00
Oppdatert: 30.jun.2017 11:04

De står stablet opp langs veggene, alle bildene Marit Engen Skagestad har malt gjennom 20 år og som hun nå har tatt fram igjen. Utstillingen hun planlegger skal bli et tverrsnitt av alt hun har malt opp igjennom årene. Og det er ikke lite.

SKREKKBLANDET FRYD

Hun ser tankefull ut der hun står og vipper bildene fram og tilbake, mens hun studerer farger, former og linjer.

– Det er skrekkblandet fryd, sier hun, og sikter til separatutstillingen som åpner under Jessheimdagene i august.

– Det er mye jobb også, legger hun til, før hun tar fram et av bildene, holder det opp og lar øynene gli over de lyse fargene.

– Jeg liker dette, sier hun, og stryker over de tørkede humpene av akrylmaling.

– Jeg liker at jeg kan ta på det og kjenne maleriet i fingrene. Og så liker jeg bildet, formene og de lyse fargene. Jeg tror dette skal være med, sier hun.

20-ÅRS JUBILEUM

Utstillingen er et poutpori over 20 år som kunstner. Sånn sett er maleriene som nå står oppstablet i ”eggerommet” på gården Bjørningstad en dagbok over dagene, månedene og årene som har gått.

– Jeg syns det er gøy å høre når folk sier de ser at det er jeg som har malt et bilde. For jeg er ikke spesielt opptatt av å holde meg til en bestemt stil, men mest av malegleden. Det har blitt veldig mange malerier gjennom disse årene, nesten fler enn jeg hadde trodd, sier Skagestad.

Utstillingen har tittelen «TILBAKEBLIKK», har dermed heller ikke noe bestemt tema, men vil vise fram de mange årene med maling.

– Men det er vanskelig å velge. Bildene jeg velger skal passe til hverandre også, henges i riktig rekkefølge på veggen, sier hun.

GÅTT PÅ KURS

Engen Skagestad har ingen klassisk kunstutdanning. Men hun er stadig vekk på samlinger og kurs. Det har vært en del av «bobla».

– Det er deilig å komme sammen med andre som ønsker å gjøre akkurat det samme som meg. Samtidig er det veldig tilfredsstillende å bli dyttet litt over kanten, ut av komfortsona, tørre nye ting. Det er nok derfor jeg har malt mer abstrakt de siste årene, for det drømte jeg alltid om før. Men jeg turte ikke, sier Marit Engen Skagestad.

– Akkurat som jeg hopper i det nå, med separatutstilling i Galleri Jessheim. Det er definitivt ut av komfortsonen for meg, sier kunstneren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no