21. jul
NY REKTOR: Denis Aggrey hadde sin første arbeidsdag som rektor på Vesong ungdomsskole mandag.
 
Nå har han overtatt ansvaret
Han har 1095 studiepoeng og har lest brukervilkårene for Snapchat fra perm til perm. Nå har Denis Aggrey overtatt ansvaret på Vesong ungdomsskole.

Publisert: 11.okt.2017 09:00
Oppdatert: 11.okt.2017 10:21

– Veilederen min på høgskolen har sagt at jeg må slutte med disse småstudiene hele tiden, og heller sikte mot en doktorgrad. Jeg vet ikke helt, ler Denis Aggrey. 1095 studiepoeng tilsvarer over 18 års utdanning.

Mandag hadde han sin første dag som rektor på Vesong ungdomsskole på Kløfta.

VIL LÆRE ALLE NAVN

Den smilende kenyaneren vil ikke bruke lang tid på å bli fkjent blant både elever og lærere på skolen. Ambisjonen er å lære navnene på alle de over 400 elevene i løpet av et år. Og lærerne vil bli invitert til å være kreative om hvordan skolen skal kunne bli enda bedre.

– Fokuset mitt er elevene, og hva de får med seg fra skolen. Jeg har noen tanker om hvordan vi skal gjøre det, og har lyst til å høre tankene til alle de andre som jobber her, sier han.

Å lære over 400 navn tror ikke Aggrey blir noe problem.

– Nei, det skal gå bra. Jeg har lyst til å bli kjent med elevene, sier han.

LES OGSÅ: Høyre-politikere reagerer på skolevold

NY TEKNOLOGI

Denis Aggrey er opptatt av å utvikle skolen til å bli en helhet, ikke bare handle om enkeltstående fag. Og han er ivrig opptatt av teknologi og kreativitet. Men han bruker verken Snapchat eller Instagram selv.

– Nei, jeg har ikke noe behov for å dele så mye av min private gjøren og laden. Men jeg har lest brukervilkårene både for Snapchat og Instagram fra perm til perm. Det står mye interessant der folk burde lese og som jeg gjerne vil lære elevene om. Det handler om å bruke teknologi med fornuft, sier han.

Framtida på Vesong vil handle om åpne dører og at kunnskap fra norskfaget brukes i mattetimene og at et tema samfunnsfags brukes videre i naturfagstimene og at alle fagene til slutt blir en stor, fin samling av kunnskap.

LES OGSÅ: Emma og Mathea klare for hovedrollen

TYDELIG LEDER

– Vi må dit at dørene til klasserommene står åpne. Det handler om å lære av hverandre, at lærerne deler metoder som fungerer og at elevene lærer å seg sammenhenger, sier rektoren.

Han beskriver seg selv som en tydelig leder.

– Jeg stiller høye krav til meg selv, jeg liker å bli stilt krav til og jeg stiller krav til andre. Og jeg liker å arbeide strukturert og systematisk. Det er ingen ting som kommer av seg selv, sier Aggrey.

Det er 17 år siden han kom til Norge og innså hvor fantastisk utdanningssystemet er, selv om han også mener det finnes forbedringsmuligheter.

– For en person med min bakgrunn er ikke utdanning noen selvfølge. Det er derfor jeg vil jobbe i skolen for å gjøre en forskjell, sier Aggrey.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no