17. nov
Vekker oppsikt: Fuglekassen etter modell av Eidsvollsbygningen vekker oppsikt i nærmiljøet. Foreløpig er det uvisst hvem som har stått for utarbeidelsen.Foto: Karin Gäfvert Langaard
 
Er dette Norges fineste fuglekasse? Nå kan fuglene bo i Eidsvollsbygningen
Er dette Norges fineste fuglekasse?

Publisert: 19.aug.2018 17:00
Oppdatert: 17.aug.2018 14:40

Godt gjemt oppe i et tre oppdaget Karin Gäfvert Langaard den svært spesielle fuglekassen.

– Jeg gikk tur for å lufte hunden ved Myhrer stadion. Øst for anlegget ligger noen eneboliger der denne fuglekassen er spikret opp. Jeg oppdaget den litt tilfeldig da hunden «måtte ta et teknisk stopp», og jeg tittet litt rundt og så dette litt opp i treet, sier Gäfvert Langaard til EUB.

Det er liten tvil om at fuglekassen er laget av noen som virkelig har gjort seg flid med jobben. Her er alle detaljer på plass – fra farger og utskjæringer til tak, vegger og vinduer.

Vekker oppsikt

Karin Gäfvert Langaard roser de som har fått påfunnet og utført arbeidet.

– Det er festlig at noen legger mer arbeid i å lage et fuglehus. Dette er det fineste og mest velgjorte jeg har sett. Kanskje det kan være til inspirasjon for andre, sier Gäfvert Langaard.

I Norsk Ornitologisk Forening blir fuglekassen mottatt med begeistring.

– Dette kan godt være Norges fineste fuglekasse. Den vekker særdeles oppsikt. Det er utrolig mange kreative mennesker der ute, sier leder Michael Fredriksen.

Han sier de jevnlig kommer over kreative løsninger, også i forhold til fuglekasser, rundt omkring i landet.

– Det kan for eksempel være fine kopier av husene eller uthusene til folk, sier Fredriksen.

– Tror du denne blir en populær fuglekasse?

– Ofte ser vi i naturen at fuglene vil være så anonyme som mulig når de velger hekkeplasser. Samtidig er det helt avhengig av hvordan den er plassert. Opplever fuglene at den ligger godt for seg selv kan det være de velger den. Det er i hvert fall ingen grunn til å tro at det vil gå ut over hekkesuksessen. Fuglene er flinke til å passe på og få gjennomført den, humrer Fredriksen.

Håper på spesiell fugl

Nå håper han en spesiell fugl slår seg ned i den aktuelle fuglekassen i Eidsvoll.

– Ja, absolutt. Her bør det være plass til en fugl med ekstra fin fjærdrakt. Fuglen må jo stå i stil med fuglekassen, sier Fredriksen.

– Vil du oppfordre andre til å være like kreative?

–Definitivt. Dette bør være til inspirasjon for andre. Slike fuglekasser vekker oppsikt i nærmiljøet, gleder folk og viser hva som er mulig å få til om man bestemmer seg for å gjøre noe annerledes, sier Fredriksen.

Også hos Eidsvoll 1814 ønsker de fuglekassen velkommen.

– Vakkert! Vi får håpe det inspirerer til konstitusjonelle tanker om hvordan sikre god sosial omgang i fugleverdenen, sier direktør Bård Frydenlund.

Det er foreløpig uvisst hvem som har stått for utarbeidelsen av den fine fuglekassen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no