19. jul
TO KAN SKYTES: Det er nå gitt tillatelse til å skyte inntil to ulver i et bestemt område. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Nå kan to ulver skytes
To ulver kan skytes før tirsdag klokka 12.

Publisert: 16.jun.2017 11:51
Oppdatert: 16.jun.2017 12:06

Det opplyser Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Bakgrunnen er at ulven som tar sau i Hurdal og Gran foreløpig ikke er felt.

Den opprinnelige tillatelsen ble gitt til 30. mai, men har flere ganger blitt forlenget fordi det dokumenteres nye tap i området. De siste påviste skadene er fra Gran kommune natt til 12. juni, men Fylkesmannens vurdering er at skadefellingstillatelsen fremdeles bør forlenges.

Ny tillatelse gjelder til tirsdag 20. juni klokka 12.00.

Her kan det jaktes

Dette er området det nå kan skytes inntil to ulv på: Nord for E16 fra E6 mot Lunner, øst for riksveg 4 nordover til Jaren, derfra øst for fylkesveg 34 til Fluberg, videre sør for rikvseg 33 til Gjøvik. Fra Gjøvik vest for Mjøsa til Minnesund, videre vest for E6 til kryss E16.

Dette omfatter hele Hurdal kommune, deler av Eidsvoll og Nannestad i Akershus og deler av Gran, Søndre Land, Gjøvik og Vestre og Østre Toten i Oppland.

– Det er ikke bekreftet, men heller ikke usannsynlig at tapene i området kan være forårsaket av mer enn én ulv. Dersom det under fellingsforsøket oppdages mer enn én ulv i det avgrensede området, vil det være hensiktsmessig at gjeldende skadefellingstillatelse åpner for felling av inntil to ulver. Dette blant annet fordi dårlig mobildekning i området kan gjøre det vanskelig for Fylkesmannen å være løpende oppdatert dersom man skulle få bekreftet at det er flere ulver i området, opplyses Fylkesmannen.

Fylkesmannen understreker at det per nå ikke er bekreftet at det er mer enn én ulv, men ser viktigheten av å kunne forutse konsekvenser dersom det skulle vise seg å være flere. Fylkesmannen har en kontakttelefon for henvendelser om rovvilt utenom arbeidstid. Telefonnummeret dit er 971 35 265.

LES OGSÅ: Kunnskap om ulvens adferd

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no