17. sep
KART. Disse strekningene blir asfaltert. Rødt markerer rikseveier, grønt er fylkesveier, grønne punkter er stedvis lapping og lilla er gang- og sykkelvei. Ill.: Statens vegvesen
 
Klart for asfalt
JESSHEIM. Vår og sommer er tid for å legge asfalt. 2,7 millioner tonn skal reparere 390 mil veier.

Publisert: 06.mai.2017 07:00
Oppdatert: 05.mai.2017 11:00

Denne sommeren skal veidekket på over 390 mil riks- og fylkesveier vedlikeholdes. Det er tilsvarer strekningen Oslo–Rabat i Marokko.

Asfaltsesongen varierer fra landsdel til landsdel, men i hovedsak fra mai til ut september.

– Det meste av årets arbeid er vedlikehold av riks- og fylkesveier, alt fra lapping til reasfaltering. Litt asfalt på nybygde veier er også med, sier Even K. Sund i Statens vegvesen, som nå ber bilistene vise hensyn til asfaltarbeiderne på veien.

ULYKKER

– Vis hensyn til de som jobber på veien. De er der for din skyld, er hans oppfordring.

Ønsket er ikke ubegrunnet. Arbeidsfolk langs veiene blir stadig oftere utsatt for ulykker og nestenulykker. Spesielt er trafikkdirigentene utsatt.

- Hver eneste dag er veiarbeiderne utsatt for farlige hendelser. De son har en utsatt arbeidsplass, ofte med trafikken tett på. Derfor er det viktig at bilister respekterer skilting og de som dirigerer trafikken. Slik kan de som arbeider der ha en trygg arbeidsplass. Slik kan bilistene også slippe skader fra steinsprut på egen eller andres bil, påpeker Sund.

Hvert år er det om lag 300 registeringer av uønskede hendelser i løpet av en asfaltsesong hvor bilister er involvert. For å være minst mulig til sjenanse for trafikkavviklingen gjennomfører Vegvesenet asfaltarbeidene om natten der det er mulig.

- Vi ber trafikantene om å være tålmodig der det måtte oppstå ventetid og køer i forbindelse med arbeidene, sier Sund.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no