26. mar
MAT: Ragnvald Holst-Larsen sier at matutdelingen skal være en krisehjelp. Nå er det for mange blitt permanent, og Matutdeling.no vil hjelpe folk videre.
 
Når krisehjelpen er blitt langvarig
Mange familier har vært på Mago B og fått krisehjelp av Matutdeling.no. Men for enkelte har dette blitt permanent, og det var ikke intensjonen.

Publisert: 13.sep.2017 18:00
Oppdatert: 13.sep.2017 19:25

Ragnvald Holst-Larsen er drivkraften bak Matutdeling.no. I Mago B står det nå fryser på fryser stappfulle av mat, og på loftet henger det lag på lag med klær. Dette er tenkt som en hjelp når folk kommer i en livskrise.

OVER TRE MÅNEDER

– Nå er situasjonen slik at mange har fått hjelp i over tre måneder, og det betyr at vi nå må se på hva vi skal videre gjøre med deres livssituasjon, sier Holst-Larsen til EUB.

Han forteller at det dreier seg om rundt 30 personer, hvor halvparten er narkomane.

– Vi har informert disse brukerne om dette, og for noen er det vanskelig – særlig er det en utfordring for rusmisbrukerne. Disse har pårørende, venner og bekjente som står rundt misbrukeren. De sliter også, noe vi ser mer og mer. Rusmisbrukere har også barn, og hvordan har de det oppi det hele? Hvem skal for eksempel hjelpe med å finansiere disse ungenes fritidssysler og hobbyer når familien ikke har penger til verken mat eller klær? spør Holst-Larsen.

MARITA-STIFTELSEN

Matutdeling.no har søkt hjelp og råd hos Maritastiftelsen. Torsdag kommer de til Mago B på et åpent møte hvor alle interesserte er velkomne.

– Maritastiftelsen har jobbet med rusmisbrukere i over 30 år. Opplegget de har hatt i mange, mange år, og det ikke slik som Evangeliesenteret driver, er nærmere en offentlig rusbehandling. Jeg mener at det er mulig å føre en kamp mot rus og alle de problemene det fører med seg, men vi må stå sammen og ikke minst få med både NAV og kommunen på hvordan hjelpen kan organiseres videre. Besøket fra Maritastiftelsen blir ett av flere hvor vi forsøker å se på mulighetene, og ikke bare problemene. Vi i Matutdeling.no nekter å se at alt skal være som det har vært. Vi vil snu alle steiner og kanskje knuse noen for at det skal bli noen endringer, sier Holst-Larsen.

Etter møtet i Mago B, hvor man kan få høre om Maritastiftelsens resultater, er det tid for et mer tilrettelagt møte for ungdommen.

LES OGSÅ: Han smiler hele tiden

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLÆR: Nina Bratli, Ragnvald Holst-Larsen og Runa Carlsson i Mathjelpen.no legger ned et stort arbeid med å pakke ut klær og henge dem på stativer.
Fakta

Matutdeling.no er en kristen, frivillig og selvstendig organisasjon registrert i Brønnøysundregistrert og Frivillighetsregisteret.

Fra Mago B deles det ut mat og klær til folk som har kommet i en krise.

Ragnvald-Holst Larsen er motoren i Matutdeling.no, men han har med seg mange frivillige.

Maten kommer fra forretninger og en matsentral på Nedre Romerike.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no