26. jan
REALFAG. Newtonrommet på Nannestad videregående blir sentralt når Nannestad blir realfagskommune. Her Frida Harberg (t.v.), Eurora Heggelund, Bodil Gjødingseter og Fredrikke Storstein, alle elever ved Nannestad vgs., da Robotklubben var i gang.
 
Nannestad blir realfagskommune
NANNESTAD. Utdanningsdirektoratet inviterer nå Nannestad kommune til å delta i ordningen som realfagskommune.

Publisert: 04.apr.2017 09:00
Oppdatert: 04.apr.2017 10:50

Nannestad har fått svar på søknaden, og innen 10. april vil kommunen få informasjon om det økonomiske tilskuddet som skal brukes til lokalt nettverksarbeid og hvilken universitets- og høgskoleinstitusjon som vil bidra med faglig veiledning. Oppstartssamling arrangeres 3. mai. Utdanningsdirektoratet inviterer inntil åtte representanter hver av realfagskommunene til å delta på oppstartssamlingen.

Målgruppe for samlingen er barnehageeiere og skoleeiere, ledere i barnehager og skoler samt ansatte fra barnehager og skoler. Kommuner som deltar oppfordres til å stille med representanter fra alle nevnte nivå.

– Dette er veldig gode nyheter. Vi har brukt store ressurser på etterutdanning av lærere og ser at dette fungerer. Vi får nå et ytterligere fokus på realfagene og vil i enda større grad kunne tenke hele løpet fra lek i barnehagen til videregående opplæring. Samarbeidet med den videregående skolen i Nannestad er derfor svært viktig for satsingen og jeg ser for meg at miljøet rundt Newtonrommet deres kan være et av navene i det videre arbeidet. Dette er et bidrag til et tettere fagmiljø på tvers av alder, trinn og skoleslag, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

LES OGSÅ: Realfag i barnehagen

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no