20. jul
 
Nannestad-elever har besøkt Kennedy Space Center - «var på Mars»
20 elever fra Nannestad videregående skole har besøkt Kennedy Space Center i Florida. Der fikk de «prøve å jobbe på Mars».

Publisert: 26.mar.2018 06:00
Oppdatert: 23.mar.2018 10:51

Det er studiespesialiserende VG2-elever i faget teknologi- og forskningslære skole som har vært i Florida for å lære mer om luft- og romfart.

For syv år siden var elever fra Nannestad videregående skole de første ikke-amerikanske som deltok i Astronaut Training Experience (ATX) ved Kennedy Space Center.

«ARBEIDET PÅ MARS»

– I år var elevene fra Nannestad de første betalende kunder til det nye Mars-baserte ATX-programmet. Gjennom et realistisk simuleringsprogram fikk elevene et innblikk i hvordan en Mars-ferd vil bli gjennomført i den nye Orion-kapselen og opplevelsene på overflaten av den røde planeten. I tillegg til selve oppskytingen fikk elevene prøve arbeid på romstasjonen i vektløs tilstand og utfordringene for et kjøretøy i Mars-landskapet. Med VR-briller på ble det mulig å bevege seg og arbeide på overflaten av en annen planet, forteller faglærer Kjell-Arnt Nystøl.

ORION-KAPSELEN

I en kopi av den nye Orion-kapselen utførte noen elever oppgavene til besetningen, klar for oppskyting til ISS, den Internasjonale romstasjonen. Andre satt i «Mission Control», hvor de både gjennomførte oppskytingen og kommuniserte med mannskapet om bord i Orion. Viktigheten av å samarbeide og kommunisere godt for å lykkes, alt med engelsk som arbeidsspråk, fikk en realistisk test.

– Det er nettopp for at elevene i teknologi- og forskningslære, kommende ingeniører og forskere, skal få dette perspektivet på undervisningen i klasserommet at vi tar denne turen hvert år, sier faglærer Kjell-Arnt Nystøl.

I tillegg til teknologifokuseringen hadde elevene et tredagers besøk på en amerikansk High School.

SKOLESAMARBEID

– De siste tre årene har Nannestad videregående skole samarbeidet stadig tettere med en privatdrevet videregående skole i Lakeland, Florida. All Saints Academy leverer høy kvalitet og resultater på undervisningen. Samarbeidet for faget teknologi- og forskningslære er kommet i stand blant annet fordi de satser på en MakerSpace undervisningsarena, som de kaller Studio training. Her utfordres elevene til å tenke realfag og kreativitet. Når våre elever fra Nannestad blir koblet med elever fra All Saints, skapes en arena for nye tanker, metoder og kunnskap» sier faglærer Kjell-Arnt Nystøl.

I tillegg til to dager på Kennedy Space Center og en spesialforelesning fra direktøren for NASAs teknologi overføringsprogram, besøkte klassen blant annet fornøyelsesparken Epcot i Disneyworld i Florida med «teknologibrillene» på.

LES OGSÅ: Lokale kokker sikret smakfull seier

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no