26. mar
2006. Noen elever følger kuene ut på jordet etter mjølkinga. Nå er det slutt for samarbeidsprosjektet mellom Nannestad ungdomsskole og Hegli gård.
 
Nannestad kommune har sagt opp avtalen med Hegli gård
NANNESTAD. Når dette skoleåret er over blir det ikke flere ungdomsskoleelever som får undervisning om landbruk på Hegli gård.

Publisert: 20.mar.2017 14:33
Oppdatert: 21.mar.2017 09:22

Nannestad kommune har sagt opp avtalen med Sidsel S. Sandberg, gårdbruker og eier av Hegli gård. Avtalen kan ifølge avtaleteksten sies opp med fire måneders varsel, og ble sagt opp 1. februar i år.

Mandag ble oppvekst- og kulturutvalget informert om saken.

Prosjektet på Hegli gård ble startet i 1997. På gården, som er en økologisk drevet, har elevene fått oppleve hvordan det er å drive gårdsbruk med eldre metoder, til livsgrunnlaget generelt, og lokal historie, natur, tradisjoner og kultur.

Elevene i 8. trinn har vært på Hegli ei uke om våren og ei uke om høsten. I 9. og 10. klasse er det ei uke, henholdsvis om høsten og vinteren.

Elevene har blant annet fått innsikt i hvor maten kommer fra og hvordan den blir produsert. De har fått prøve seg på forskjellige arbeidsoppgaver, som for eksempel dyrestell, kjøkkenhage, snekring, og saging og kløyving av ved. De har også vært med på slakting, og noen har hatt ansvaret for å stelle i stand maten til et felles måltid midt på dagen.

Den siste vinteren på ungdomsskolen har elevene invitert til gjestebud for besteforeldre.

I 2004 mottok Hegli gård i BU-prisen for Akershus, og i 2006 mottok prosjektet tredjepris i den landsomfattende konkurransen om «kortreist mat».

LES OGSÅ: Ungdomsskolen er største investering for Nannestad kommune i 2017

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
2006. Ellen Lindbakk (t.v.) og Kjersti Fredheim høster mangold i egen hage.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no