20. apr
INNLØSNING. Nannestad kommune vil løse inn deler av festeområdet på Preståsen, og godtar tilbudet fra grunneier Opplysningsvesenets fond. Illustrasjonsfoto.
 
Nannestad låner 51 millioner kroner til innløsning av festetomter
NANNESTAD. Kommunestyret i Nannestad har godtatt tilbudet fra Opplysningsvesenets fond.

Publisert: 12.des.2015 21:16
Oppdatert: 27.jan.2017 13:45

Det betyr at kommunen vil ta opp et lån på over 51 millioner kroner til innløsning av deler av festeområdet. Grunneier Opplysningsvesenets fond ga kommunen et tilbud for områdene som er avsatt til boligformål i mai i år. Tilbudet er knyttet til de tomtene som den enkelte tomtefester ikke har løst inn. I første utkast til kontrakt var kjøpesummen satt til 56 millioner kroner. Beløpet er etter endring av status av enkelte områder redusert til 51.150.000 kroner.

Rådmannen har frist til 15. desember med å inngå kontrakt med grunneieren.

- Det mest vesentlige i denne saken er at kommunen nå får en større forutsigbarhet på utgiftene, og jeg tror alle vil oppleve dette som enklere og mer ryddig. Jeg er glad for at rådmannen og Opplysningsvesenets fond har kommet til en løsning, sier Thue.

Administrasjonens vurdering er at det tilbudet som foreligger nå er å anse som et siste tilbud fra grunneieren og at ytterligere forhandlinger ikke vil føre fram.

Det ble også vedtatt at det fremmes egen sak vedrørende framtidig innløsninger av festetomter innenfor det aktuelle området.

LES OGSÅ: Tomtefestesaken: Ber om totalinnløsning

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no