17. sep
POPULÆRT: Lyngåsen i Holter viser seg å være et populært sted å bosette seg. Nå planlegger Hellvik Hus Romerike Eiendomsutvikling ytterligere 98 boliger like ved Romeriksåsen.
 
Nannestad med størst befolkningsvekst
Ved utgangen av fjoråret var det 13.240 innbyggere i Nannestad, 583 flere enn året før. Dette er en vekst på 4,6 prosent, som er mest i Norge.

Publisert: 07.mar.2018 13:00
Oppdatert: 07.mar.2018 08:02

Akershus vokste med 1,6 prosent og landet med 0,7 prosent. Nannestad viser seg å være et attraktivt sted å bosette seg, og utbyggerne tilbyr både leiligheter, selvbyggertomter og eneboliger. Det ble i 2017 fullført 216 boliger, mot 167 i 2016 og 142 i 2015. Det er stor utbygging både i både Maura, Åsgreina, Nannestad sentrum og Holter.

Etter å ha solgt 110 boliger siden lansering av totalt 174 boliger, fortsetter Hellvik Hus Romerike Eiendomsutvikling utbyggingen og satser videre i Nannestad og bygger 98 nye boliger på Lyngåsen i Holter, fordelt på 30 eneboliger i kjede, 14 tomannsboliger og fem åttemannsboliger.

SENTRALT

– Det er snakk om at boligmarkedet er tregt, men Lyngåsen er et bevis på at dette ikke er riktig.

I det tredje byggetrinnet skal det bygges 98 nye boenheter. Opparbeidelsen er godt i gang. I dette byggetrinnet legger vi ut en rekke rimelige boliger som er perfekte for dem som skal kjøpe sitt første eller andre bosted i et hyggelig bomiljø, sier Rune Gulbrandsen, salgssjef i Hellvik Hus Romerike Eiendomsutvikling.

Han opplyser at tilbakemeldingene de får fra dem som allerede har kjøpt boliger på Lyngåsen er positive.

– Mange skryter over landligheten og hvor fint det er der, med gode turmuligheter og kort veg til skole og barnehage. Lyngåsen er et trygt sted å bo, sier Gulbrandsen.

Han mener dynamikken på feltet er god, med både enslige, barnefamilier og voksne par uten barn i aldersspennet 20 til 60 år.

LEILIGHETER

Flere utbyggere har satset på leiligheter også i Nannestad, en kommune hvor det jo ikke tidligere har vært tradisjon for dette. I Nannestad sentrum er Fundamentgruppen godt i gang med byggingen av tredje leilighetsblokk i Smedstuvegen. Salget av byggetrinn fire er også godt i gang. Også alle 23 leiligheter i Nygård park, også dette i sentrum, er solgt. Der bygges det i tillegg en firemannsbolig hvor alle boliger er solgt.

– Vi håper også å kunne legge ut femte byggetrinn i Smedstuvegen for salg i løpet av året, sier Terje Gjeisklid i Fundamentgruppen.

I alt sju byggetrinn med til sammen om lag 175 leiligheter er planlagt i Smedhagen Park.

– Det er jevn og god interesse for leiligheter, og salget har gått bra. At det er attraktivt i Nannestad har nok noe med prisnivået, som fortsatt er gunstig, å gjøre, sier Gjeisklid.

Fundamentgruppen også et leilighetsprosjekt i Holter, Eltonåsen Terrasse, med 23 leiligheter. I tillegg er 25 boliger i Eltonåsen Hageby ved Øyungsvegen solgt.

VIL IKKE VOKSE LIKE MYE

Hans Thue, ordfører i Nannestad, er fornøyd med at kommunen vokser. Han tror imidlertid ikke på like stor vekst i framtida.

– Dette er hyggelig, og vi håper selvsagt på en fortsatt vekst, men tror nok ikke den blir like stor som nå. Det legger vi heller ikke opp til. Når det gjelder kapasiteten for skoler og barnehager må vi se på Maura skole. I Åsgreina skal det bygges ny barnehage, så kapasiteten der blir bedre. Utover dette er det kapasitet til å håndtere veksten, sier Thue.

Han viser også til at det til tross for sterk vekst ikke er registrert økt pendling til Oslo.

– Det betyr at man finner seg jobber på Øvre Romerike, og det viser jo igjen at Oslo Lufthavn er en viktig motor for området, sier ordføreren.

Han mener den positive veksten viser at kommunen har håndtert veksten på en god måte.

– Nå håper vi også at regionale myndigheter ser dette, sier han.

Befolkningsvekst

Ant innb. 31.12.2017 i parentes

Nannestad: 4,6 % (13.240)
Ullensaker: 4,2 % (36.576)
Gjerdrum: 2,4 % (6.704)
Nes: 2,1 (21.681)
Eidsvoll: 1 % (24.647)
Hurdal: – 0,2 % (2.903)
Akershus: 1,6 % (614.026)
Landet: 0,7 % (5.295.619)
Kilde: SSB

LES OGSÅ: Nytt overskudd for Nannestad kommune

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LEILIGHETER: I Nannestad sentrum bygges enda et leilighetsbygg i Smedstuvegen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no