17. jul
TIL SPEIDER-NM. Fra v: Tor Markus Haug, Noah Kogstad Berg, Magnus Tomtsveen, Sindre Bamrud, Truls Bjørnstad og Markus Orholm. Foto: Stian Berntsen
 
Nannestad-speidere til NM på Elverum
NANNESTAD. Etter en flott 3.-plass i kvalifiseringen til NM i speiding deltar Nannestad 1 speidergruppe i NM i speiding i Elverum denne helgen.

Publisert: 09.jun.2017 15:00
Oppdatert: 08.jun.2017 11:49

– Det er Patruljen Ørn fra Nannestad 1 speidergruppe som kvalifiserte seg til NM i speiding på Skogbruksmuseet i Elverum, sier Stian Berntsen, gruppeleder for Nannestad 1 speidergruppe.

NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter.

– Samarbeid er viktig, og de får brukt sine kreative og teoretiske evner. Det deltar speidere fra hele landet i alderen 10–16 år. I år er det totalt om lag 1000 påmeldte, fordelt på om lag 120 patruljer, sier Berntsen.

Fra Romerike er det fire patruljer som deltar. I tillegg til Nannestad er det speidere fra Nes-Årnes, 1. Lørenskog 3. og Nittedal.

– En av de praktiske oppgavene er at patruljen skal lage middag til seg selv, ut fra tildelte råvarer. Patruljene skal også gjennom orienteringsløp, førstehjelp, naturkjennskap, pioner og surringer, hemmelig oppgave, samarbeid, teltinspeksjon for å nevne noe. Det blir delt ut poeng i totalt ti forskjellige øvelser. Alle øvelsene inneholder forskjellige temaer. Det er et vidt spekter, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Fikk bronse i NM for ungdomsbedrifter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no