25. jun
GARDERMOEN. Ørn Terje Foss (SV) ønsker å være med på høringen om utvidelse av Avinors virksomhet på Gardermoen, men fikk nei. Arkivfoto: Magnar Haraldsen
 
Nannestad SV ikke ønsket i høring om tredje rullebane
NANNESTAD. Ørn Terje Foss fikk avslag på sitt ønske om å delta på høringen.

Publisert: 06.mai.2017 10:00
Oppdatert: 08.mai.2017 10:41

9. mai avholder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget høring om Meld. St. 30 (2016-2017) Verksemda til Avinor, som handler om en eventuell tredje rullebane på Gardermoen.

Ørn Terje Foss i Nannestad SV søkte om å få delta på høringen, men fikk avslag. Dette er svaret Foss fikk fra komiteen: 

"Viser til at Nannestad SV har anmodet om deltakelse i høringen som transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget avholder om Meld. St. 30 (2016-2017) Verksemda til Avinor. Det er dessverre ikke funnet rom til Nannestad SV på programmet denne gangen."

- Politisk avgjørelse

- Jeg oppfatter dette som en politisk avgjørelse for å unngå ubehagelige og relevante spørsmål til komiteen fra kompetent hold og ber om at avgjørelsen omstøtes, skriver Foss i sitt svar til transport- og kommunikasjonskomiteen.

Videre skriver Foss at han har "forståelse for at komiteen synes det ikke er nødvendig å slippe til alle instanser som ønsker å spille inn uttalelser om at Avinors eiermelding ikke tar hensyn til klimautfordringene når Avinor får anledning til å legge til rette for og stimulere til økt flytrafikk ved å fortsette planlegging av en tredje rullebane."

- Imidlertid kan jeg ikke se at noen andre har spilt inn spørsmål knyttet til de negative følgene for folkehelse i området rundt Oslo Lufthavn ved den usikkerheten fullmakten til Avinor om å fortsette planlegging av en tredje rullebane gir. 

Søkt på nytt

Foss skriver videre: "Jeg ga opplysninger om at jeg ikke bare stilte som en enslig fugl fra Nannestad SV, men som kommunestyrerepresentant i den ene av de to vertskommunene for Oslo Lufthavn og at jeg i tillegg sammen med ordfører er representant fra Nannestad kommune i miljø- og støyutvalget for Gardermoen (...). Jeg har arbeidet med folkehelseproblematikken for den berørte befolkningen i området rundt Oslo Lufthavn som kommunelege 1 og helsesjef i Nannestad fra før flyplassåpningen i 1998, og er også medlem av sakkyndig råd i Støyforeningen."

Ifølge rb.no har Foss nå søkt på nytt, denne gang som medlem av Støyforeningen, og han venter svar innen høringen som er tirsdag 9. mai.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no