21. apr
REDDET: Tannklinikken består.
 
Nannestad Tannklinikk er reddet
Hovedutvalget for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune har vedtatt at Nannestad Tannklinikk skal bestå.

Publisert: 17.okt.2017 17:30
Oppdatert: 17.okt.2017 18:00

– Vi fikk god respons fra de andre partiene for vår argumentasjon, og det ble en god dag for foreldre og barn i Nannestad, men en dårlig dag for Karius og Baktus, sier Ole Asbjørn Ness, Sps representant i Hovedutvalget.

– Fylkesrådmannens argumenter overbeviste ikke, argumentene var vikarierende, og lokale tannlegekontorer er fornuftig, sier Ness.

– Nå må man altså finne plass til 5 millioner kroner ekstra på fylkeskommunens budsjett?

– Det beløpet vil vise seg overdrevet, og uansett så trumfer hensynet til foreldre, barn og tannhelse dette. Vi må ikke glemme hvem tjenestene er til for, og god samfunnsøkonomi, trumfer enkeltbesparelser, sier Ness.

I fjor foreslo også fylkesrådmannen at den offentlige tannklinikken i Nannestad skulle legges ned, og at tjenesten skulle overføres til Eidsvoll. Da ble saken imidlertid utsatt av utvalget.

Nå er det foretatt en utredning, og utvalget skulle ta stilling til om klinikken i Nannestad skulle legges ned, og tjenesten overføres til Eidsvoll og Jessheim, eller om klinikken skulle bestå. I ettermiddag ble det altså klart at klinikken består.

TILPASNING

Fylkesrådmannens innstilling til utvalget var: «Klinikkstrukturen på Øvre Romerike tilpasses slik at det samlede tjenestetilbudet blir faglig bredt og driften kostnadseffektiv. Tjenestetilbudet på Øvre Romerike deles på to tannklinikker på henholdsvis Eidsvoll og Jessheim som beskrevet i alternativ 1, og Nannestad tannklinikk legges ned».

BRANNSKILLER

En av begrunnelsene i saksutredningen for nedleggelse var at det i lokalene i Nannestad må etableres brannskiller og rømningsveg dersom dagens krav til brannsikring skal tilfredsstilles. Dette anbefales av Eiendomsforetaket i Akershus fylkeskommune.

– Bygget i Nannestad er ikke registrert som et særskilt brannobjekt, og dette er den faglige anbefalingen, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, saksutreder hos Akershus fylkeskommune.

Hun viste også i saksutredningen til at det er lite formålstjenlig å legge mye penger i et bygg hvor leieavtalen utløper i 2019. I utredningen heter det at en utbedring av lokalene i Nannestad vil koste en halv million kroner.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no