17. jul
IKKE TILFREDS: Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad, liker ikke at den offentlige tannhelsetjenesten for Nannestad-sokningene kan bli flyttet til Eidsvoll.
 
Nannestad tannklinikk kan bli lagt ned
NANNESTAD: Når hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune møtes 17. oktober blir det være eller ikke være for Nannestad tannklinikk. Det liker ikke ordfører Hans Thue (Ap).

Publisert: 06.okt.2017 06:00
Oppdatert: 06.okt.2017 06:39

I fjor ble det foreslått å legge ned tannklinikken i Nannestad, men saken ble da utsatt. Nå foreligger det en saksutredning med to alternativer – alternativ én er nedleggelse av Nannestad og flytting av tjenesten til Eidsvoll tannklinikk, og alternativ to er etablering av ny klinikk i Nannestad. Sistnevnte blir den dyreste løsningen. Dersom Eidsvoll, hvor det skal bygges ny tannklinikk til 21 millioner kroner (inkludert oppsigelse av eksisterende leieavtale), skal kunne ta imot Nannestad-sokningene blir det behov for ett behandlingsrom ekstra, og den samlede kostnaden blir da 24 millioner kroner. Dersom det skal etableres en ny klinikk i Nannestad i tillegg til Eidsvoll blir det ifølge utredningen en ekstra kostnad på 8-8,5 millioner kroner, til sammen om lag 29 millioner kroner.

ANBEFALER BRANNSIKRING

En av begrunnelsene i saksutredningen er at det i lokalene i Nannestad må etableres brannskiller og rømningsveg dersom dagens krav til brannsikring skal tilfredsstilles. Dette anbefales av Eiendomsforetaket i Akershus fylkeskommune.

– Bygget i Nannestad er ikke registrert som et særskilt brannobjekt, og dette er den faglige anbefalingen. Det er det vi må forholde oss til, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, saksutreder hos Akershus fylkeskommune.

John Arne Karlsen, brannsjef Øvre Romerike Brann og redning, bekrefter overfor kommunen at bygget ikke er registrert som et særskilt brannobjekt og dermed ikke er underlagt regelmessig tilsyn.

– Bygget i to etasjer har bærende konstruksjoner i betong. Dette betyr at bygget ikke kan ha alvorlige og kompliserte branntekniske mangler selv etter dagens regelverk. Vi kan heller ikke se at dette bygget har så høy risiko at blir et tilsynsobjekt som brannvesenet skal legge inn i tilsynsplanen i framtida. Vi har dermed ikke mye informasjon om bygget, opplyser Karlsen blant annet til Nannestad kommune.

500.000 KRONER

Nerheim Ahlsen viser også til at det er lite formålstjenlig å legge inn mye penger i et bygg hvor leieavtalen utløper i 2019. I utredningen heter det at en utbedring av lokalene i Nannestad vil koste en halv million kroner.

– Eiendomsforetaket tilrår ikke denne investeringen i nåværende lokaler siden kostnadene utgjør to års leie, sier Nerheim Ahlsen.

Ordfører Hans Thue er ikke tilfreds med situasjonen.

– I foregående runder har begrunnelsen vært litt flyktig. Mye forsøkes nok gjentatt nå, men det er fortsatt om lag én og en halv time med buss og tog til Eidsvoll, ifølge Ruter, fylkeskommunens trafikkselskap. Det hevdes også at det er lav befolkningsvekst. I våre tabeller er det nok fortsatt slik at vi har den høyeste veksten i landet, med 2,4 prosent i første halvår 2017, sier Thue.

Han har nå tatt opp saken med sine partifeller i fylkeskommunen.

LES OGSÅ: 1000 personer har signert for å beholde tannklinikken

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no