20. apr
SKOLEMESTERE: Simen Nilsen Brendjord og Shintaro Emmanuel Paglinawan Labuca lagde medisterkakene som vant. Her sammen med lærer Kamilla Bjørklund. Foto John T. Pedersen / Kjøttbransjen
 
Lagde landets beste medisterkaker
ØVRE ROMERIKE. Nannestad videregående skole ble skolemester med sine medisterkaker og fikk hederspris under NM i kjøttprodukter.

Publisert: 13.nov.2017 09:00
Oppdatert: 10.nov.2017 15:05

Det deltok ti skoler i mesterskapet, og dette er andre gangen på rad at Nannestad videregående stikker av med den gjeveste prisen.

– Vi har jobbet målbevisst de fire siste årene. Konkurransen gir elevene et bevis på at de er gode. Dette gir mye selvtillit til elevene, sier Mark Hickton som er avdelingsleder for restaurant- og matfag ved skolen.

– Men du får ikke gode elever hvis du ikke har gode veiledere og en ledelse som støtte oppunder, påpeker han.

- Vi prøve flere oppskrifter, og elevene valgte hvilke vi skulle velge til konkurransen, forteller lærer Kamilla Bjørklund.

– Norgesmesterskapet hadde fokus på julemat, og Smedstuen AS på Dal og Finsbråten AS i Eidsvoll høstet hver sin gullmedalje i tillegg til flere andre medaljer.

– STOLT TRADISJON

Finsbråten en fikk gullmedalje for tradisjonell servelat og sølv for skolerull i kategorien hverdagspålegg. I tillegg fikk bedriften bronsemedalje for håndlaget tungerull, håndlaget okserull og gourmet medisterkaker.

– Vi er stolte, sier Finsbråtens administrerende direktør, Harald Bjerknes.

– Vi har fremdeles fokus på kvalitet og fortsetter den gode trenden som har vært i Eidsvoll i lang tid. Langsiktig arbeid med gode målsettinger gir resultater.

– Resultatet er først og fremst de ansattes fortjeneste, påpeker Bjerknes.

– Det er en betydelig håndverksjobb som må gjøre. Alle ære til de som utfører dette arbeidet.

– BETYR MYE

Smedstuen fikk gull for badsturøkt lammelår, sølv for røkt pinnekjøtt og bronse for urøkt pinnekjøtt, viltburger og lutefiskbacon.

– Vi er veldig godt fornøyd, kommenterer daglig leder i Smedstuen AS, Lars Sandholtbråten.

Det var påmeldt 530 produkter fra 59 bedrifter til bedømmingen.

– Det er ny rekord og konkurransen er knallhard. Under en tredel av produktene får medalje, men vi fikk medalje for halvparten av våre. Vi er i det øvre sjiktet, og pinnekjøttet vårt får heder og medalje hvert år. Tidligere er vi også kåret til norgesmester i pinnekjøtt, påpeker Sandholtbråten.

– Resultatene betyr mye i markedssammenheng, sier han.

– Nå er vi sikret en plass ved disken både ved dette og neste julesalg, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no