23. jul
PÅ TV. Kommunestyret i Nannestad har vedtatt at politiske møter kan videostreames. Her Høyres Christian Bendz (t.v.) og Venstres Karl Henrik Laache, som begge stemte for innføring av KommuneTV.
 
Nannestadpolitikerne vil på «fjernsyn»
NANNESTAD. Kommunestyret i Nannestad har vedtatt at politiske møter kan «TV-overføres». Ordningen med videostreaming skal evalueres ett år etter oppstart.

Publisert: 31.mar.2017 19:00
Oppdatert: 02.apr.2017 12:03

Innstillingen fra forvaltnings- og økonomiutvalget, som ble vedtatt etter forslag fra Karl Henrik Laache (V), om at KommuneTV velges som løsning for videooverføring av politiske møter i Nannestad ble vedtatt mot Senterpartiets to stemmer da saken var til behandling i kommunestyret.

I første omgang tas det sikte på å overføre møtene i kommunestyret, men det kan etter ordførerens beslutning åpnes for overføring også av andre møter som holdes i kommunestyresalen.

REDAKTØRANSVAR MÅ AVKLARES

Rådmannen utarbeider forslag til regelverk for overføringen, der blant annet hensynet til redaktøransvaret og personvern søkes ivaretatt. Regelverket vedtas i kommunestyret. Investeringskostnadene belastes disposisjonsfondet. Det gjennomføres en evaluering ett år etter oppstart i forhold til formål, teknologi, omfang og etikk.

Ullensaker, Eidsvoll og Nes har livestreaming av sine kommunestyremøter i dag, og har løsningen KommuneTV fra Aventia. I saksutredningen vises det til at det er naturlig at Nannestad også benytter samme leverandør.

– VIL HØYNE INTERESSEN

– Nå er endelig videostreaming satt på det politiske kartet i Nannestad. Forslaget om streaming har vært etterspurt av Nannestad Høyre ved flere anledninger, sier Frøydis Brekke (H).

Hun mener det er mange positive sider med overføring av kommunale møter.

– Det vil høyne interessen for lokalpolitikk, og vil trolig føre til større valgdeltakelse, noe alle partier er opptatt av siden det var så dårlig valgdeltakelse ved forrige valg, sier Brekke.

– Vi tror dette kan være med og heve interessen for politikk, og en del av kommunens informasjon til innbyggerne. Det kan også bidra til at det vil bli mer morsomt å være med i kommunestyret, sier Karl Henrik Laache (V).

PÅ OVERTID

– Endelig kommer dette. Det er på overtid. Vi foreslo dette første gang til budsjettbehandlingen i 2014. Når vi får dette på plass gjenstår det at innbyggerne informeres på en god måte, sier Arild Hemstad (Frp).

Karl Arne Leivestad (Sp) pekte blant annet på økonomien.

– I forbindelse med utbedring av skolenes uteområder, en sak som vi også skal behandle i dag, har vi problemer med å finne penger. Her er vi da klare til å bruke 100.000 til noe vi ikke vet hva blir, sier Leivestad.

Sps to representanter stemte derfor imot forslaget.

Ørn Terje Foss (SV) pekte på at de fleste ikke er vant til å «stå på TV».

– Det blir noe helt annet å stå på talerstolen med et kamera på deg, sier Foss.

LES OGSÅ: Kommunestyremøtene på direkten

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no