19. apr
 
Nav er på flyttefot
Nav er på vei ut av lokalene i rådhuset, og ser seg om etter et nytt sted å være innen 2020.

Publisert: 22.apr.2018 12:00
Oppdatert: 20.apr.2018 17:10

2020 blir det siste året Nav holder til i rådhuset. Nå er Ullensaker kommune på jakt etter over 2000 kvadratmeter kontorlokaler å leie i Jessheim sentrum.

– Lokalene må ha en god, nøktern kontorstandard, ha gode inneklimaforhold og god sikkerhet. Innflytting senest 1. januar 2021, ifølge kravet.

FOR TRANGT

– Dagens lokaler er for små og uhensiktsmessige med tanke på fremtidig behov og oppgaver. Vi pusset opp lokalene her i fjor, men Nav er fordelt over tre etasjer og det er ikke optimalt selv om alle ansatte har egen kontorplass, påpeker kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger.

– Hva skjer nå?

– Vi har gått ut med en åpen konkurranse og ber om tilbud fra både offentlige og private tilbydere. Dette er basert på en bestilling vi fikk av kommunestyret i 2016, sier hun.

ENORM INVESTERING: Skal bruke milliarder på dette jordet

– Dette er en tjeneste som bør være sentrumsnær?

– Ja. Vi vil være i Jessheim sentrum for det gir best tilgjengelighet for brukerne. Resten av våre krav står i spesifikasjonen om hva slags lokaler vi trenger, så nå er det opp til interesserte tilbydere å lese seg opp på den, sier Tveranger.

– Når har de frist på seg til å svare?

– 25. mai. Deretter må vi forberede en sak til kommunestyret i september, der politikerne skal ta et endelig valg. Jeg er optimist og tror vi har dette på plass til da, sier kommunaldirektøren.

KUNNE HATT LOKALER

Formannskapet 6. februar vedtok rådmannens innstilling om at Ullensaker kommune inngår avtale om leie av lokaler til Nav i Trondheimsvegen 82, for fire millioner kroner årlig.

– Avtalen signeres for 15 år med opsjon på 5+5 år, anbefalte han.

Trondheimsvegen 82 eies av Emil Kristian Mogens Eiendom AS. Lokalene er 2000 kvadratmeter, akurat det Nav har behov for.

Da saken havnet i kommunestyret uken etter ba Høyres Karianne Raad Wanggaard om å lukke møtet, og at Lise Kragset Furuseth (KrF) måtte forlate salen siden ektemannen Paal-Mogens Furuseth er styreleder selskapet,

– Saken omhandlet mulig inngåelse av en leieavtale hvor vi mente det under debatten kunne bli behov for å diskutere kommunens mulige forhandlingsstrategi. Derav forespørsel om lukking av møtet, sa Wanggaard og fikk flertall for dette.

Dermed måtte alle andre ut på gangen, og etter en lang diskusjon vedtok kommunestyret å utlyse konkurranse om nytt Nav-kontor i markedet. Den vedlagte leieavtalen ble dermed ikke inngått.

- Vi har ikke sett utlysningen ennå og kan ikke svare på om vi er interessert lenger. Dessuten driver vi nå med visninger til andre interesserte leietakere, sier Paal Mogens-Furuseth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no