20. okt
OPPHEVET VEDTAK. Nannestad kommunestyre vedtok å oppheve vedtaket om å bruke 44 millioner kroner til tverrforbindelse mellom Åsvegen og fylkesveg 120. Midlene fra «Gjermå-fondet» har vært låst til formålet siden 2009.
 
Nei til finansiering av tverrveg i Åsgreina
NANNESTAD. Kommunestyret vedtok torsdag kveld å oppheve vedtaket om å bruke 44 millioner kroner av det såkalte «Gjermå-fondet» til ny tverrforbindelse fra Åsgreina.

Publisert: 16.feb.2017 21:39
Oppdatert: 01.mar.2017 11:09

Beløpet ble i 2009 låst til delfinansiering av en tverrveg, som blir en fylkesveg, mellom Åsgreina og Ukkestad. Planen var da at finansieringen skulle være en fordeling mellom utbyggere, Akershus fylkeskommune og utbyggere i Åsgreina.
Tverrvegen er en rekkefølgebestemmelse for blant annet utbygging av et boligområde ved Stordammen i Åsgreina. Forslaget om å oppheve vedtaket ble støttet av alle partier unntatt Høyre og Frp.

STORE UTFORDRINGER

- Vi har store utfordringer innenfor områder som skole, helse og idrett som må prioriteres. Skal vi da bruke disse pengene til noe som er fylkeskommunens ansvar. Vi ønsker både tverrveg og utbygging i Åsgreina, men vegen er fylkeskommunens ansvar, sier ordfører Hans Thue (Ap).
Ifølge kommunen vil utbygging av området (B30 i kommuneplanen) bety at det vil bli behov for å legge offentlig avløp også nordover fra Åsgreina.
Fra Opis Luma AB og Paui AB, som eier området ved Stordammen, opplyses det at planene for å realisere en utbygging nærmere enn noen gang.

UTSATT I HØST

Vegsaken sto også på sakslista til kommunestyremøtet i november i fjor, men ble utsatt fordi utbyggerne av området i Åsgreina ønsket et møte med kommunen for å informere om planer og framdrift i håp om at vedtaket skulle opprettholdes.
I tillegg til et boligprosjekt ved Storammen er det også fortsatt planer for utvikling av blant annet golfresort med golfhotell på Trondrud gård.
De eier også hotelltomta ved Stordammen, som er regulert tidligere.

VEGEN ER NØKKELEN

- Vi kan ikke la denne sjansen gå fra oss. Det er snakk om mange arbeidsplasser. Vegen er en nøkkel for å få til dette, og ber om at saken utsettes, sier Frøydis Brekke. (H).
Bjørn Ludvigsen (Frp) er av samme oppfatning.
- Dette er tragisk også for dem som bor i Åsgreina, sier Ludvigsen.
Høyres forslag om utsettelse falt mot Høyres og Frps stemmer.
En ny tverrforbindelse kan altså bli avgjørende for om det kan komme offentlig avløp også mellom Åsgreina og Røtterudmoen, siden tverrvegen ifølge utbyggeren har stor betydning for om det blir utbygging av boliger, og eventuelt hotell, ved Stordammen eller ikke. Det er også i kommuneplanen avsatt områder til boligformål lenger nord for Åsgreina som i framtida eventuelt kan tilknyttes et kommunalt avløpsanlegg.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no